čanak
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Turk Telekoma koje sa klupe prevodi bivši trener Efesa i učenik Željka Obradovića Erdem Čan pobedili su na startu Evrokupa ekipu Lietkabilisa sa 72:66, posle velike borbe.

Najefikasniji u sastavu Turk Telekoma bili su Joan Makundu sa 12, Kajl Aleksander sa 11, Entoni Braun sa devet poena. Kod Lietkabelisa koje predvodi Nenad Čanak, Oleksandr Kovilar je postigao 12, Marko Pecarski, Jorgos Kalaicakis i Vtenis Lipkevičijus po 10 poena.

Turk Telekom je bolje otvorio meč i napravio sedam poena viška u prvoj deonici, ali je ekipa Nenada Čanka došla na minus jedan do poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom treće deonice igralo se po principu poen za poen, vodila se velika borba za svaku loptu i pedalj parketa, a Turk Telekom je bio u dobroj poziciji jer je imao kapital od šest poena uoči poslednjeg kvartala – 54:48. Izabranici Nenada Čanka se nisu predavali, nastojali su da stignu do potpunog egala i preokreta, dok su momci iz Ankare nastojali da uvedu meč u mirnu završnicu. Vodio je Turk Telekom sa 68:60, ali je Lietkabelis na 70 sekundi pre kraja stigao do 66:68, a zatim je Lipkevičijus promašio dva slobodna bacanja. Kazna je stigla u vidu poena Brauna – 70:66.

Usledila je prilično luda sekvenca. Gosti su promašili, Braun je stigao do lopte, a zatim napravio prekršaj u napadu. Nenad Čanak je traži nesportski prekršaj, ali sudije nisu mislile tako. Pecarski i Varnas su promašili za tri poena, Turk Telekom stigao do lopte, pa je ponovo izgubio na 21 sekundu pre kraja. Kalaicakis je promašio još jednu trojku, a tačku na dramu stavio Entoni Braun.

U narednoj rundi, Turk Telekom će gostovati ekipi Arisa, dok će Lietkabelis ugostiti ekipu Hapoela iz Jerusalima.

Aktuelni vicešampion Evrokupa, ekipa Burga, demonstrirala je silu na startu drugog po rangu evropskog takmičenja. Izabranici Frederika Fatua, savladali su kao gosti ekipu Hamburga sa 100:80.

Najefikasniji u sastavu Burga, bili su Adrian Nelson sa 18, Žan Mark Pensa sa 16, Maksim Salaš i Ksacijer Kastadena sa po 12 poena. Kod Hamburga, Kendre Kenedi je postigao 17, Kenet Ogbe 13, Benedikt Turudić 12 poena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar