Foto: FIBA basketball

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu od Poljske 76:72.

Bolan poraz za ekipu znači da Poljaci idu u borbu za OI gde će morati da stignu preko dodatnih kvalifikacija i novog turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Bosanci na čelu sa Garzom, Musom i Nurkićem taj san sada mogu da zaborave, pošto nisu uspeli da pariraju ekipi novog igrača Partizana Mateuša Ponitke.

Upravo je Ponitka bio blizu dabl-dabla sa deset poena i osam skokova uz pet asistencija. Efikasniji od njega kod pobednika bili su Mihal Sokolovski sa 16 poena, Aleksandar Balcerovski sa 14 poena.

Poljaci su bili domaćini turnira, ali su Bosanci sve do kraja imali priključak i imali su nekoliko raspoloženih igrača. Aleksandar Lazić je postigao 16 poena, Edin Atić 15, Jusuf Nurkić 11, a Džanan Musa deset poena.

Bosni ostaje žal jer je na minut pre kraja imala poen prednosti posle trojke Lazića i nije zadržala tih 71:70.

Usledio je pogodak Balcerovskog sa penala, posle čega Musa nije pogodio trojku, dok je Andžej Pluta bio precizan sa slobodnih bacanja. Ponitka je takođe završio na liniji, Musa je bio neprecizan, a posle još jednog faula nad Garzom, sve dileme u vezi sa pobednikom bile su otklonjene.

BONUS VIDEO: Ispraćaj košarkaša na svetsko prvenstvo