Foto: Printscreen/Tviter: noahweber00

"Bromance" (bratstvo) Luke Dončića i Kajrija Irvinga svakim danom je sve jače, a koliko imaju međusobnog poštovanja pokazuju i reči plejmejkera Dalas Maveriksa.

Irving i Dončić pomogli su Dalasu da savlada Oklahomu (117:116) u šestom meču polufinala Zapada, te da se plasira u drugo finale konferencije u poslednje tri godine.

Dončić je postigao 29 poena, dok je Irving dodao 22 i to u presudnim momentima kada se meč lomio.

PROČITAJTE JOŠ

Irving je prethodne godine stigao u Dalas, ali nije sve bilo bajno na početku. Dalas se nije plasirao ni u plej-of, ali je sada sve drugačije.

Zbog toga se otvorio na konferenciji za medije, gde je jednim komentarom uspeo i da nasmeje Dončića.

„Mislim da me je ovaj momak, pored mene (Dončić), podstakao da nastavim da radim na svojoj igri i nastavim da se razvijam kao lider i mislim da je velika reč oko koje se oboje možemo složiti je zrelost. Dolazeći u Dalas, imao sam mnogo problema. Ipak, prihvatili su me raširenih ruku… Znao sam na kraju da ću uspeti (Luka) da se otvorim, ovaj momak je ponekad veliki plišani medved van terena, veliki takmičar. Plišani medved koji voli da se takmiči. I dalje ne sme da igra domine… Divim se njegovom talentu“, rekao je Irving o Dončiću.

Imali su i emotivan momenat nakon utakmice bekovi Dalasa, koji možete da pogledate ovde.

BONUS VIDEO Fantastični Nikola Jokić vodio Denver do pobede u petoj utakmici polufinala zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar