Košarkaška utakmica, derbi Partizan Crvena Zvezda u Hali Pionir, Hala Pionir, košarka
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Neverovatna statistika.

Bili smo svedoci haosa nakon druge i treće utakmice finalne serije ABA lige, Partizan i Crvena zvezda su se utrkivali u tome ko će poslati više saopštenja za javnost u kom kukaju na tretman, no četvrta utakmica donela je jedan interesantan podatak.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je slavio 112:84 i na više nego ubedljiv način stigao do druge pobede čime je seriju uveo u peti meč, a tokom 40 minuta košarke, sem apsolutne dominacije izabranika Željka Obradovića, zabeleženo je još nešto, i to više nego zanimljivo.

Naime, Partizan je na utakmici izveo 15 puta dobio šansu da izvede slobodno bacanje, dok je Crvena zvezda to učinila 41 put. Matematika kaže – izabranici Dejana Radonjića na liniju penala stali su čak 26 puta više u poređenju sa „večitim rivalom“, što postaje još interesantnije ako se pogleda odnos faulova – Zvezda je napravila 22, dok je Partizanu dosuđeno 35 prekršaja.

To znači da je svaki od tih 13 prekršaja od strane igrača u crno-belom rezultirao prilikom da Zvezdini košarkaši sa penala dođu do poena. No, ni to nije sprečilo katastrofu igrača Zvezde, koji su meč okončali sa minusom od 28 poena.

Pitanje šampiona ABA lige biće rešeno u petoj utakmici, koja je na programu u ponedeljak od 20 časova.

BONUS VIDEO Ludnica u Pioniru posle zakucavanja Vukčevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare