photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Au, kakav meč crno-belih

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 112:84 u hali „Aleksandar Nikolić“ u četvrtom meču finalne serije ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su tako izborili majstoricu, koja će odlučiti šampiona regionalne lige. Peti meč finala igra se u ponedeljak 6. juna od 20 sati, a domaćin je Zvezda.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, Ostin Holins je pogodio četiri trojke, bilo je 14:22, ali je usledila neverovatna serija Partizana 35:7 i pitanje pobednika je bilo rešeno već u prvom poluvremenu.

U drugom delu igre Partizan je održavao prednost, a svi igrači crno-belih su se upisali u strelce. Prednjačio je Aleksa Avramović sa 24 poena i šest asistencija, Matijas Lesor dodao je 19 poena i pet skokova, a dvocifreni su bili još i Jam Madar sa 12, odnosno Alen Smailagić i Dalas Mur sa po 11 poena.

Kod Zvezde je najbolji bio Holins sa 19 poena, Ognjen Dobrić je upisao 16, a Stefan Marković 11.

Atmosfera na terenu „zakuvala“ se u poslednjoj deonici, kada je Uroš Trifunović pogodio trojku, a onda se sa podrugljivom grimasom na licu okrenuo ka klupi Zvezde i Dejanu Radonjiću. Veći sukob je iznbegnut, a mladi igrač Partizana je isključen.

Što se tiče početka meča, on je pripao Zvezdi, ili bolje reći Holinsu, koji je u dva minuta vezao četiri trojke i doveo svoj tim u prednost od 12:18.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Usledila je dobra rola Nejta Voltersa, koji je upisao četiri poena, dok je Partizan u igri držao Ledej sa pet poena – 14:22.

Partizan je od tog momenta zaigrao neuporedivo bolje, a poeni su se nizali kao na traci. Zagorac je uneo neophodnu energiju zakucavanjem i dobrom odbranom, a razigrao se i Lesor, koji je iskoristio fizičku nadmoć nad Mitrovićem i Davidovcem.

Francuski centar pogodio je nekoliko puta pod faulom, bio je precizan i sa penala. Panter i Madar su vezali trojke, a Avramović je „isporučio“ još pet poena, da bi nakon toga usledila nova trojka Pantera za 35:27 na kraju prvog perioda.

Lesor je i u drugoj četvrtini nastavio da pogađa sa niskog posta, te je brzo postao prvi dvocifreni igrač u svom timu. Madar je doneo prvu dvocifrenu prednost svom timu (39:29), nestvarna serija crno-belih je nastavljena, pa se od rezultata 14:22, došlo do 49:29.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dobrić je pokušao da održi svoj tim u igri, ali je promašivao za tri, dok ga je pod košem sačekao Lesor, te ni tako nije mogao do poena. Ipak, uspeo je da prekine crni niz Zvezde, ali je Avramović „razbio“ odbranu i zakucao, a nadovezao se i Panter trojkom.

Avramović, Lesor i Mur su bez problema i otpora upisivali poene i očas posla na semaforu je stajalo 64:37, a igrao se tek 18. minut utakmice. Nestvarno poluvreme ekipe Željka Obravoića krinisano je rezultatom 68:43.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugo poluvremene Ledej je otvorio trojkom, a Holins je upisao prve poene još od prve deonice. Zvezda je do poena dolazila uglavnom sa penala, ali je Partizan serijom 6:0 održao veliku prednost. Lep potez izveo je Smailagić, koji je nakon ukradene lopte zakucao u kontri, a u sledećem napadu je Mur sa mnogo osećaja pogodio flouter. Lazić je bio precizan u pokušaju za tri, a prednost crno-belih iznosila je 25 razlike u tim momentima.

Šansu je dobio i mladi Tristan Vukčević, koji je zakucavanjem doneo, do tada, rekordnih 31 poen razlike. Do kraja meča najveća prednost Partizana iznosila je 34 poena, a nemile scene viđene su kada je Trifunović nesportski reagovao i nakon provokacije bio isključen.

Partizan je nakon toga bez problema priveo meč kraju za konačnih 112:84.

Partizan – Crvena zvezda 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum.

Partizan: Panter 9, Vukčević 2, Ledej 8, Zagorac 2, Avramović 24, Koprivica 2, Smailagić 11, Mur 11, Glas 5, Lesor 19, Trifunović 7, Madar 12. Trener: Željko Obradović.

Crvena zvezda: Lazarević 1, Volters 8, Davidovac 4, Mitrović 2, Lazić 4, Kalinić 3, Dobrić 16, Holins 19, Ivanović 8, Marković 11, Vajt 2, Kuzmić 6. Trener: Dejan Radonjić.

Partizan - Crvena zvezda 112:84

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare