Đanmarko Poceko je unikatna ličnost, i kao igrač, i sada kao trener, a kao niko je selektor Italije pričao o reprezentaciji Srbije.

Foto: Nova.rs

„Orlovi“ će od 18 sati na megdan Italiji u osmini finala Evrobasketa, nema sumnje da će selektor „azura“ Poceko praviti šou na parketu.

Takav je bio kao igrač, ali i kao trener je nestvarno temperamentan i emotivan.

PROČITAJTE JOŠ

Dan pred meč skoro da se postideo kada je čuo da je za njega Svetislav Pešić rekao da je odličan trener, pa će morati da ga časti ćevapima i rakijom.

O košarkašima Srbije govorio je verovatno kao niko pre, posebno je istakao Predraga Danilovića, predsednika KSS, ali ne zbog funkcije.

„Rođen sam u Trstu, proveo sam dve godine u Cedeviti u Zagrebu, kao mali sam gledao jugoslovensku košarku i odrastao gledajući legende kao što su Paspalj, Đorđević, za mene i najveća Danilović. Mnogo ga volim, verovatno najbolja osoba koju sam upoznao u životu, istovremeno je i sladak i monstrum“, objasnio je Poceko u svom stilu.

Osvrnuo se i na duel za četvrtfinale Evrobasketa u Berlinu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Biće mnogo teško, probaćemo da vas pobedimo, poštujemo Srbiju, a vi ste nastavili da imate monstrume u košarci kao što su Jokić i Micić. Pokušaćemo, nikada ne odustajemo, probaćemo da igramo našu igru, ali i da uživamo i da se zabavimo na terenu“.

Italijani su nam veliki dužnici od prošlog leta, jer su u Beogradu zaustavili Srbiju na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Sve je drugačije u odnosu na prošlu godinu. Igrate drugačije, Jokić je u formi, igrate jaku odbranu, mnogo trčite i imate odličnu hemiju u timu. Pešić sve kontroliše, svaki put kad sam gledao Srbiju imao sam osećaj da igrate zajedno, da poštuju jedni druge, što je za mene najvažnije u košarci. Svi pričaju da je Jokić sjajna osoba, što mnogo znači, jer postoje različite percepcije stvarnosti. Nije lako uklopiti sve to“, zaključio je Poceko.

BONUS VIDEO Goran Dragić o kafi sa srpskim košarkašima, otkrio o čemu je ćaskao sa Jokićem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram