Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Vreme je za odlučujuće bitke.

Krenule su borbe u osmini finala Evrobasketa i poznata su prva četiri učesnika četvrtfinala, a na teren će u nedelju i reprezentacija Srbije.

Nikola Jokić će povesti svoje saigrače u prvu od nadamo se četiri „biti ili ne biti“ utakmice na putu ka zlatnoj medalji posle koje nema popravni.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija i Italija će u nedelju od 18.00 u Berlinu igrati svoj meč osmine finala Evrobasketa, a pobednik će igrati u četvrtfinalu protiv Francuske koja je posle čudesnog preokreta i produžetka eliminisala Tursku rezultatom 87:86.

Meč ćete moći da gledate u direktnom prenosu na RTS 1.

Srbija je u grupnoj fazi imala maksimalan učinak od pet pobeda i osvojila prvo mesto, dok je Italija bila četvrta u grupi u kojoj je bila domaćin sa tri pobede i dva poraza.

Ove dve selekcije su se nedavno sastale na pripremnom turniru u Nemačkoj kada je kao pobednik izašao naš tim, dok su u poslednjem zvaničnom meču slavili Italijani u Beogradskoj areni prošlog leta u duelu koji je direktno odlučivao učesnika Olimpijskih igara u Tokiju, pa su naši naoštreni da im vrate za taj poraz.

Pre njih u nedelju će biti odigrani i mečevi između Poljske i Ukrajine od 12.00 i Finske i Hrvatske od 14.45, dok posle našeg susreta igraju Grčka i Češka od 20.45.

Ukoliko prođe Italiju, naš tim prvo čeka Francuska u meču koji će se igrati u sredu, a potom najverovatnije Slovenija koja u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Ukrajine i Poljske.

BONUS VIDEO Luka Dončić: Da brinem šta sve pričaju, ne bih bio ovde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar