"Možda neko to misli, ali ne postoje utakmice levom rukom".

Grafika: Slađana Đermanović

Dve utakmice, dve pobede, pa dan pauze za košarkaše Srbije na Evrobasketu. „Orlovi“ su savladali domaćina Češku sa 81:68 pred punim tribinama O2 arene u Pragu, a selektor Svetislav Pešić otkrio je čime je zadovoljan, a čime ne.

PROČITAJTE JOŠ

„Atmosfera je bila izvanredna, pravi spektakl u kojem su učestvovali i naši navijači. Mi smo ih malo podigli početkom poslednje četvrtine, možda je baš dobro što smo imali ovakvu utakmicu pred one koje nas tek očekuju. Mi smo u drugoj četvrtini demonstrirali odbranu koju želimo da igramo. Napravili smo seriju 17-2 zahvaljujući fantastičnoj odbrani i to je dalo rezultat“, poručio je Pešić.

Legendarni stručnjak nema problem da kaže i šta nije dobro.

„Malo smo se opustili u trećoj četvrtini, što nije dobro na ovakvom turniru i važno je da budemo svesni da to ne sme da se dešava u narednim utakmicama. Česi su pokazali ponos, šta bi drugo na 20-30 razlike pred svojim navijačima i bili su dosta agresivni onda“.

Otkrio je Pešić šta ga je posebno obradovalo.

PROČITAJTE JOŠ

„Interesanto da smo imali samo sedam izgubljenih lopti, što je fantastično. Nije nikada dobro da se gube lopte, ali je sve ispod 10 je razumljivo. Radimo na tome da što manje gubimo lopte. Na kraju smo malo izgubili organizaciju, pritisli su nas preko celog terena, uzimali smo neke šuteve ne bez razloga, već jer su oni igrali dobru odbranu. Sada je važno da od toga profitiramo i naučimo šta nas očekuje na ovom turniru, na kojem se igra skoro svaki dan. U nedelju imamo priliku da malo odspavamo, i u petak smo imali utakmicu, iako vi mislite da je to bila utakmica ‘levom rukom’, ne postoji takva utakmica. Ako protivnik nije na našem nivou, onda igra meč godine protiv nas što nam je mnogo teško“.

Nedelja je dan odmora za ekipe iz D grupe na EP, a u ponedeljak od 21 sat Srbija igra sa Finskom u 3. kolu.

„Najvažnije su dve stvari – prva je da smo pobedili, a druga je da želimo da od takvih utakmica i pobeda profitiramo. Kad se izgubi, mnogo više se analizira, gledaju se svi detalji, priča se sa igračima i ukazuje na greške. Kad se pobedi, pobedio si i misliš da je sve perfektno, a nije, zato je dobro da nekada dođemo u ovakvu situaciju da vidimo kako ćemo da reagujemo i pred publikom. Bilo je galame na tribinama, nije na nivou našeg Pionira, ali je bila. Odbrana Čeha je bila na visokom nivou, tu je trebalo da nađemo malo neka druga rešenja, ali dobro je. Da se ne udvaramo igračima, imamo vrlo inteligentne momke koji su ne samo dobri košarkaši, nego su i razumni i svesni da i iz ovakvih situacija moramo nešto da naučimo“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO Kalinić: Možda je Veseli trazio Koktel ljubavi, sad može kafa, da prošetamo…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar