Foto: Matias Horak/STARSPORT

Jokić se igrao, ali baš, za dve klase je bolji od svih igrača Češke.

Grafika: Slađana Đermanović

Delovalo je da MVP NBA lige može da radi ama baš šta hoće i tako se ponašao, već u prvoj četvrtini je bio na 11 poena.

Kad je došao do 13, otišao je da odmara, a Srbija je početkom druge deonice imala i dvostruku razliku (30:15), ubrzo i velikih plus 20 (35:15).

PROČITAJTE JOŠ

Čini se da su „orlovi“ mnogo lakše od očekivanog stekli toliku prednost, pa je i selektor Svetislav Pešić, kako je i najavio, mogao da dozira i rasporedi minutažu usled ogromnih napora i velikog broja utakmica na EP.

Odmoran je Jokić ušao u treću deonicu, pa je „ginuo“ i u odbrani, a ljubavnim plesom sa košarkom „bacio“ navijačima najlepši koktel poteza.

Ponekad se čini da „nije fer“ kako igra i šta je u stanju da učini protivnicima. Kao da se nisu dobro podelili ko s kim igra, znate ono kao mali kada se delite na dve ekipe za fudbal ili basket, e, zato je lepo što Jokića gledamo u našem dresu.

U stopu ga je pratio Vasa Micić, pa se pobeda zaista nije dovodila u pitanje, dok su srpski navijači padali u trans kada DJ pusti veliki hit „Koktel ljubavi“.

Foto: Matias Horak/STARSPORT

Mnogo je bitno i što su svi igrali, em da osete čari velikog takmičenja, em da se odmori ko treba.

Priznajem da sam bio u velikoj zabludi da su Česi mnogo bolja ekipa od prikazanog, ili je nedovoljno oporavljeni Tomaš Satoranski više od pola tima. Bilo jedno ili drugo, nije dobro po domaćina koji bi mogao da ostane u Pragu posle grupne faze.

A mi, idemo dalje, nedelja je dan za predah, ali samo košarkašima u Pragu, Nova.rs će vam doneti nove ekskluzivne razgovore i zanimljive detalje sa Evrobasketa.

Do meča sa Finskom (ponedeljak, 21) bićete u prilici da pročitate i čujete kakav je Kariju bio pritisak posle prve utakmice, šta kaže NBA zvezda Lauri Markanen o Srbiji i Jokiću, kao i ko od finskih košarkaša zna srpski jezik.

BONUS VIDEO Srpski navijači pre utakmice sa Češkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar