Košarka, Srbija, Australija, Olimpijske igre, Pariz 2024
Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Čuveni bivši košarkaš, Kendrik Perkins, poznat i kao veliki kritičar reprezentativca Srbije i igrača Denver Nagetsa, Nikole Jokića, iznenadio je sve rečima.

Perkins je srpskog asa označio kao najboljeg svih vremena kada se govori o stranim igračima.

Sastavio je listu najboljih stranaca ikada, i Nikola Jokić je na liderskoj poziciji.

„Jokić je najbolji stranac koji je ikada igrao u NBA ligi“, istakao je Perkins.

Na drugom mestu je čuveni Nigerijac, Hakim Olajdžuvon, koji je sa Hjuston Roketsima osvojio dva šampionska prstena. Olajdžuvon je poznat i po tome što je na draftu 1984. godine izabran kao prvi pik, a tada je verovatno najbolji košarkaš u istoriji Majkl Džordan bio treći pik.

Pročitajte još

Treće mesto na Perkinsovoj listi zauzima Grk Janis Adetokunbo, sadašnji košarkaš Milvoki Baksa, četvrti je legendarni Nemac Dirk Novicki, a peti Argentinac Manu Đinobili.

Kako je Perkins govorio o Jokiću?

Poznat je nekadašnji centar Boston Seltiksa kao neko ko je davao skandalozne izjave o Nikoli Jokiću. Jednom prilikom je rekao da je Jokić MVP zato što je belac i osramotio se tom prilikom.

Imao je čitav niz sramnih komentara o Jokiću.

Nikola Jokić prošle sezone je proglašen za MVP-ja NBA lige što mu je treće ovakvo priznanje u karijeri. Sa Denverom je stigao do četvrtfinala plej-ofa gde je eliminisan od strane Minesote Timbervulvsa sa 4:3 u pobedama.

U sezoni pre te, Jokić je bio šampion NBA lige sa Denverom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar