Košarkaši Partizana dominantno su pobedili Trapani u nedelju uveče sa 89:61.

Crno-beli su bili veoma moćni i posle nekoliko mečeva, protiv Jeniseja i Igokee, dobili su znatno ubedljivije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jeste reč o turniru prijateljskog karaktera, tačno je i da su crno-beli na pripremama do sada do sada uigravali neke stvari koje ćemo tek gledati kad krene sezona, ali je svakako bolje kada se meč reši relativno rano i bez drame za trofej.

Prija i Željku Obradoviću sigurno, a i igračima koji su se dan ranije propisno namučili sa Tortonom i dobili na jednu loptu.

Ovog puta se problemi u igri nisu pojavljivali dugo i kontinuirano kao protiv Tortone, samo je u ranoj fazi meča Trapani bio u kakvom-takvom priključku.

Čim je Partizan u drugoj deonici uspeo da se odlepi na devet poena viška, počeo je utire sebi put ka ubedljivoj pobedi.

Sterling Braun je dobro otvorio meč trojkom, Frenk Nilikina je čvrsto u duelu dobio 2+1, a nadovezali su se i Vanja Marinković trojkom i Brendon Dejvis.

Trapani je do kraja prve četvrtine bio u egalu, a onda je Ife Lundberg trojkom doneo crno-belima prednost 20:19 posle deset minuta košarke.

Do sredine druge je takođe bilo problema u napadu Partizana koji je dao samo pet poena, ali od tog trenutka Karlik Džons i Braun su crno-belima do poluvremena doneli osetnu prednost 42:31, odnosno +9 na poluvremenu.

Bonga i Robinson su poentirali na startu treće deonice, Partizan je otišao u dvocifreni plus i više se nije osvrtao. Do kraja trećeg perioda je bilo već i preko 20 razlike.

Srpski klub je u četvrrtu četvrtinu ušao sa viškom 68:44 uz dobre role nekolicine igrača, Trapani je jednostavno bio nedorastao, pa je četvrta deonica bila samo odrađivanje posla.

Na kraju su kod pobednika najbolji bili Ife Lundberg sa 24 poena, Brendon Dejvis koji je ubacio 18 i Sterling Braun sa 14 postignutih poena.

BONUS VIDEO: Trojka Marinkovića od table

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare