Foto: KSS/Nebojsa Parausic

Pred košarkašima Partizana večeras je odlučujućih 40 minuta nakon kojih će biti jasno da li će već u martu moći da se "okrenu narednoj sezoni".

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je u takmičarsku sezonu 2020/2021. ušao kao favorit za osvajanje ABA lige zahvaljujući fantastičnim partijama u regionalnom takmičenju i Evrokupu sezonu pre, ali je već na samom početku bilo jasno da crno-bele ne očekuje lak zadatak, pošto su već na prva dva koraka doživeli dva neuspeha. I dok je poraz od Budućnosti u drugom kolu bio prihvatljiv, s obzirom na kvalitet Podgoričana, katastrofa protiv Borca iz Čačka u Beogradu neprijatno je iznenadila navijače beogradskog tima.

Usledile su dve utakmice tokom kojih su crno-beli dali kakve-takve znake života, savladan je FMP u Železniku pa Olimpija u Hali sportova, ali je i „hladan tuš“ protiv Igokee.

Klupu je tada napustio Vlado Šćepanović, zamenio ga je Makedonac Sašo Filipovski. Usledile su pobede protiv Zadra i Cibone, Partizan je nakon sedam kola imao skor 4-3, pored toga crno-beli su igrali sjajno, i činilo se da će uspeti da uhvate ritam i vrate se u borbu za plej-of, ali su već u naredna dva kola ponovo pali na ispod 50 posto pobeda, pošto su Crvena zvezda i Mornar pokazali da nešto debelo ne štima u klubu iz Humske.

Na momente se videlo da je Filipovski uspeo da razmrda crno-bele, posle poraza od sastava iz Bara usledile su tri pobede na četiri meča, nakon čega je forma crno-belih doživela slobodan pad, koji je rezultovao porazima od Borca, Budućnosti, Igokee, Cedevita Olimpije, Zadra i Cibone.

Foto: Starsport

Partizan je od 7-6, koliko je imao nakon trijumfa u Splitu, sa tih šest vezanih neuspeha došao do skora od sedam pobeda i 12 poraza, pa će borbu za trofej u ABA ligi gledati kraj malih ekrana. No, sezona još uvek nije izgubljena.

Pred Partizanom je, dakle, odlučujućih 40 minuta protiv ekipe Metropolitans iz Pariza. Računica je više nego jasna – pobeda crno-belima gotovo donosi mesto među osam najboljih u Evrokupu, pod uslovom da bude ispunjen jedan od tri uslova.

Trijumf protiv Metropolitansa i nastavak borbe za trofej Evrokupa crno-belima produžava nadu da će, uprkos lošim rezultatima od početka sezone, uspeti da se na velika vrata domognu mesta u Evroligi.

Dodatan motiv Partizanu predstavlja i to što će na meč protiv sastava iz Francuske izaći sa novim šefom struke na klupi s obzirom na to da je klub napustio Sašo Filipovski, pa će ekipu u nastavku sezone predvoditi doskorapnji pomoćni trener crno-belih, Aleksandar Matović.

Meč je na programu od 20.30.

Matović i Markus Pejdž; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar