Sergej Stahovski, Novak Đoković, Novak Djoković, Viktor Troicki, Crvena Zvezda, grb
Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Nemanja Jovanović

Kad smo mu slučajno spomenuli Crvenu zvezdu, čak i pod punom ratnom opremom usred ukrajinskog rata, nije mogao da se ne nasmeje.

Crveno-beli su u četvrtak uveče sa 2:1 pobedili Glazgov Rendžers, dok je nekoliko hiljada kilometara od Beograda, baš u tom trenutku, oko 21 sat po kijevskom vremenu, Sergej Stahovski je završavao svoje vojničke obaveze.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok je El Fardu Ben penalom bacao u trans navijače na severnoj tribini stadiona, u jednoj od komentatorskih kabina na zapadu, čuo se njihov huk sve do Ukrajine.

Pre nekoliko nedelja Stahovski je reket i tenisku opremu zamenio automatskom puškom i maskirnim ruksakom, jer se kao dobrovoljac prijavio da brani svoju zemlju od ruske invazije.

Nije verovao da će do rata doći, svoju porodicu je sklonio van, sam se vratio i rešen je da svetu pokaže Rusiju kao agresora, te da od nje odbrani svoju prestonicu.

Pozivom sa stadiona „Rajko Mitić“ zatekli smo ga umornog i u uniformi, a neko ko nam kaže da Novaka Đokovića poznaje dvadesetak godina, nema šanse da ne zna čiji je stadion čuvena Marakana.

Čak i posle višečasovnog špartanja po Kijevu, zna šta je Zvezda i posebno ko su i šta su njeni navijači, koji su na meču sa Rendžersom „grmeli“ sa tribina, dok u Kijevu grme granate.

Kompletnu ekskluzivnu priču, direktno sa ukrajinskog ratišta i Kijeva možete da pročitate na sajtu Nova.rs u nedelju prepodne

„U pa nije baš tako mirno ni tamo. Crvena zvezda? Uopšte nije mirno“, uskliknuo je Stahovski kroz osmeh.

Na iznenađenje i pitanje odakle zna za „delije“ i crveno-bele, kratko nastavlja u istom tonu.

„Daj, pa svi znaju za njihove navijače. Glasni su, da to tako fino kažem!“, rekao nam je Stahovski.

„Rat“ koji su fudbaleri Zvezde vodili na terenu sa Rendžersom je melem prema onom koji se dešava u Ukrajini, Foto: Nova.rs

To je samo deo ekskluzivnog intervjua u kom smo sa njim razgovarali o tome kako Đokovićevom prijatelju izgleda jedan vojnički dan, pričali smo o tome šta je pričao sa Novakom, prozivkama na račun novinara Bena Rotenberga.

Otkrio nam je i kako je Viktor Troicki morao da ide iz Jugoslavije zbog bombardovanja u Budimpeštu, da li se Sergej seća te agresije i šta misli kako će se završiti sukob u Kijevu.

BONUS VIDEO: Sporni poen na meču dublova zbog kog je Zverev poludeo i izvređao sudiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare