Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Partizan ubedljivo slavio protiv Cibone.

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Cibonu 96:67 na svom parketu u trećem kolu ABA lige. Iako rezultat ne govori tako, bio je ovo veoma težak meč za ekipu aktuelnog šampiona regionalne lige.

Tim trenera Željka Obradoviaća od starta je morao da juri rezultat. Od samog početka je Hrvatska ekipa uspostavila prednost i održavala je tokom čitavog prvog dela utakmice. Briljirali su Aleksandar Aranitović i Jakov Mustapić koji su pogađali na sve načine. S druge strane, Partizanu ništa nije polazilo za rukom.

Cibona je u jednom delu prvog poluvremena imala i prednost od čak 15 poena nakon čeka je Željko Obradović bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Partizan je posle te pauze uspeo da pozitivno odreaguje i da do poluvremena ublaži prednost gostiju, koja je pre odlaska na pauzu bila šest razlike.

U nastavku, stvari su izgledale potpuno drugačije po crno-bele. Probudio se Džejms Naneli koji je na sve načine pogađao. Gosti nisu imali nikakvo rešenje za njega. Pratio ga je Balša Koprivica koji je na ovoj utakmici upisao čas šest zakucavanja.

Partizan je odmah na startu drugog poluvremena preokrenuo i u nastavku je preostalo samo održavati i uvećavati prednost, što nije predstavljalo problem. Nakon Nanelija i Koprivice, svoju rolu imali su i Danilo Anđušić i Zek Ledej, a u samoj završnici i Mateuš Ponitka.

Najefikasniji na utakmici bio je Aranitović sa 21 poenom, pratio ga je Mustapić sa 17, dok su se u Partizanu najviše istakli Naneli sa 17, Koprivica sa 15 i Anđušić sa 14 poena.

Partizan je nakon tri odigrana kola, uz Budućnost, jedini tim sa maksimalnim učinkom, a priključiće im se Borac ili Crvena zvezda koji svoju utakmicu igraju u nedelju.

Hala: Beogradska Arena

Partizan: Vukčević 6, Ledej 11, Avramović 8, Koprivica 15, Panter 2, Smailagić 9, Jaramaz 7, Naneli 17, Trifunović, Anđušić 14, Dozir, Ponitka 7

Cibona: Vuković 2, Radovčić 2, Perasović, Mustapić 17, Proleta 4, Majcunić 9, Pavković, Aranitović 21, Ferderber, Stejin 7, Buljan 3, Bošnjak 2

Partizan - Cibona 96:67, (16:25, 20:17, 31:18, 29:7)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar