Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bursa nezgodan rival za Partizan.

Završena je grupna faza Evrokupa i kreću utakmice na biti ili ne biti posle kojih ćemo dobiti novog šampionadrugog po jačini takmičenja.

Iako je sve išlo ka tome da će Partizan koji je završio na drugom mestu u grupi A igrati sa Venecijom, Italijani su napravili iznenađenje i pobedom protiv Gran Kanarije pobegli sa megdana Partizanu.

Zato je na put Željku Obradoviću i njegovim izabranicima došla turska Bursa, pa ćemo gledati okršaj dvojice srpskih trenera i starog znanca iz regiona, „Crnogorca“ Derika Nidama.

PROČITAJTE JOŠ

Šta čeka Partizan u okršaju sa Bursom?

Bursa je predvođena sa klupe srpskim stručnjakom Dušanom Alimpijevićem završila kao sedma u grupi sa osam pobeda i 10 poraza.

Nekadašnji trener Crvene zvezde pobeđivao je Partizan čak četiri puta naklupi crveno-belih, ajedini poraz je doživeo u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Ono što je na prvi pogled očigledno jeste da je ekipa Burse mnogo bolja na domaćem parketu. Dok je na svom terenu ostvarila skor 6:2, na strani su zabeležene samo dve pobede uz čak sedam poraza uz negativnu koš razliku od -54.

Partizan je sa druge strane bio neumoljiv pred svojim navijačima sa maksimalnih osam pobeda u kojima je prosečno pobeđivao sa nepunih 17 eazlike, pa će prednost domaćeg terena biti ogromna.

Ipak, u Partizanu moraju da budu oprezni. Turski klub igra kvalitetnu napadačku košarku i u gornjoj polovini su po efikasnosti u ovom takmičenju.

Spadaju među bolje trojkaške ekipe u takmičenju i ukoliko im krene šut mogu da naprave ozbiljnu štetu. Na ruku će im ići i rasterećnost koja bi mogla da rezultira opuštenom rukom kod igrača.

Sa druge strane, velika je mana igra u odbrani jer su primili ubedljivo najveći broj poena u celom takmičenju, pa bi i Partizan trebalo da ima puno prostora za realizaciju i ukoliko uspori napad rivala mogao bi meč da pretvori u spektakl za navijače i izbegne dramu.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Bursa je tokom sezone ostala bez najboljeg igrača kada je Alerik Frimen prešao u CSKA, ali je Alimpijević uspeo da presloži ekipu i da nastavi sa dobrim igrama.

Ekipu je napustio i Entoni Broun koji je na kratko igrao i u Partizanu kao prvom evropskom klubu po dolasku iz Amerike.

Jedna od ključnih igrača je kombo bek, Endrju Endrjuz koji postiže 14 poena u proseku i jedan je od lidera ekipe. Sjano šutira za tri sa preko 40 posto i dve trojke po meču.

Glavnu pomoć mu pruža Derik Nidam, naturolizovani reprezentativac Crne Gore kojeg publika pamti iz Mornara, aprotiv Partizana je igrao i u dresu Monaka u Evrokupu.

On ove sezone postiže 13 poena uz pet asistencija, a briljira u šutu za tri poena sa 50 posto šuta uz 2.5 trojki po meču.

Derik Nidam u dresu Monaka, Foto: Starsport

Sjajnu bekovsku liniju odlično dopunjava Kevariju Hejs na poziciji centra koji takođe meč dočekuje u sjajnoj formi.

U pretposlednjem kolu Evrokupa je bio MVP sa 37 indeksnih poena jer je na gostovanju Ulmu imao 25 poena i 11 skokova.

Dobru sezonu iza sebe imajui dva igrača na pozicijama tri i četiri, a u pitanju su Onuralp Bitim i David Dudžinski. To prvu petorku Burse čini izuzetno opasnom.

PROČITAJTE JOŠ

Bitim je bivši košarkaš Efesa a 23-godišnji krilni košarkaš ove sezone beleži nešto više od 12 poena u proseku.

Dudžinski koji nije preterano poznat široj košarkaškoj javnosti, ali igra jednu fenomenalnu sezonu u zeleno-belom dresu i prosečno ove sezone beleži preko 11 poena u proseku, sa sjajnim procentima šuta.

Jasno je da će Partizan morati maksimalno fokusirano da pristui okršaju sa turskim klubom čiji je dres prošle sezone nosio i Stefan Birčević.

BONUS VIDEO Trijumf Partizana za kraj Evrokupa, najbolji momenti duela sa Trentom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar