Boris Beker
Boris Beker suđenje Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Teški dani za tenisku legendu.

Penzionisana nemačka teniska zvezda Boris Beker u petak je proglašen krivim po četiri tačke optužnice posle suđenja za bankrot u londonskom sudu.

PROČITAJTE JOŠ

Šestostruki pobednik grend slema, koji je ranije negirao optužbe prema britanskom zakonu o nesolventnosti, optužen je za prikrivanje imovine, uključujući dva od tri muška trofeja Vimbldona u pojedinačnoj konkurenciji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. u dublu.

Beker je takođe optužen da je sakrio 1,13 miliona evra od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj.

Za 54-godišnjaka se takođe navodi da je prebacio stotine hiljada funti na druge račune, uključujući račune svoje bivše supruge Barbare Beker i otuđene supruge Šarli „Lili“ Beker.

Takođe je navodno propustio da prijavi dve nemačke imovine, kao ni svoj interes u londonskom stanu vrednom 2,25 miliona funti (2,9 miliona dolara) u kojem živi njegova ćerka Ana Ermakova.

Beker, koga je tokom suđenja u Kraun sudu Sovark podržala njegova partnerka Lilijan de Karvaljo Monteiro, ranije je osuđivan za utaju poreza i pokušaj utaje poreza u Nemačkoj 2002. godine, saopštio je sud.

Bivši teniser sveta Beker proglasio je bankrot 21. juna 2017. zbog neotplaćenog zajma od više od 3 miliona funti na svom imanju na Majorki u Španiji.

Nemački državljanin, koji živi u Velikoj Britaniji od 2012. godine, tvrdio je da je sarađivao sa poverenicima koji su imali zadatak da obezbede njegovu imovinu, čak je ponudio i svoj venčani prsten, i da je sve radio po savetu stručnjaka.Trostruki pobednik Vimbldona, koji je oslobođen dodatnih 20 tačaka, pušten je na slobodu pre izricanja presude na istom sudu 29. aprila.

Legendarni Nemac je tokom karijere bio trener i Novaka Đokovića.

Srpski teniser je sa njim sarađivao u periodu od 2013. do 2016. godine i za to vreme osvojio šest grend-slemova i ukupno 25 trofeja.

BONUS VIDEO Jori Jošida ima poruku za Novaka Đokovića: Ja ne jede ćevape više

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar