Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Jasno je da u ovom trenutku igrači ne žele da komentarišu ispad i skandalozno ponašanje Aleksandra Šapića.

Kao bomba je odjeknula vest da je legendarni vaterpolista Aleksandar Šapić i prvi čovek vaterpolo kluba Novi Beograd napravio veliki skandal kada je u svlačionici izvređao igrače posle velikog uspeha i osvajanja regionalne lige.

PROČITAJTE JOŠ

Na meti bivšeg reprezentativca i kandidata Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda bili su brojni reprezentativci i velika imena ovog sporta, koji su morali da slušaju izlive besa i frustracije prvog čoveka kluba, kome bahato ponašanje kroz vaterpolo i političku karijeru nije strano.

Dan posle izliva besa – muk na Novom Beogradu posle sramnog nastupa Šapića. Kontaktirali smo reprezentativce i vodeće igrače novog jadranskog šampiona, ali nisu odgovarali na naše poruke, niti se javljali na pozive, ili su bili rešeni da ne pričaju na tu temu.

Jasno je da u ovom trenutku ne žele ništa da komentarišu.

Ekipu u sredu uveče očekuje i meč 12. kola Lige šampiona u Beogradu protiv Jadrana, pa je verovatno glavni fokus na tom meču. Novi Beograd je i dalje u konkurenciji za titulu prvaka Evrope i igrači verovatno žele da fokus zadrže u bazenu kako bi ostvarili zacrtani cilj.

Podsetimo, Šapić je uprkos dobrom rezultatu i prvom trofeju Jadranske lige u istoriji kluba umesto čestitki verbalno napao sve igrače. Poručio im je da nema na čemu da im čestita jer je Radnički sa slabijim timom prošle sezone ostvario isti uspeh.

Članovima reprezentacije Srbije, koji su uspeli da odbrane olimpijsko zlato u Tokiju, poručio je bez imalo zadrške da bi bili najslabija generacija u istoriji da su ispali u četvrtfinalu Olimpijskih igara i nije se zadržao samo na tome.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je zamerio igračima da su oterali trenera Vladimira Vujasinovića, i da su se krili iza njegove kampanje u kojoj je učestvovao na listi SNS na beogradskim izborima.

Veruje se i da je izvor njegove frustracije loš rezultat na izborima i mogućnost da ga „puste niz vodu“ oni koji su ga kandidovali. On je u kampanju pokušao da uvuče i vaterpoliste koji su samo nevoljno učestvovali u jednom spotu o sportu u Beogradu, što im Šapić nikada nije oprostio.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Šapić je krenuo u izbornu kampanju u Vaterpolo savezu Srbije i ne želi da posle poraza na političkom terenu izgubi i na ovom sportskom.

Šapić želi da vidi Stefana Mitrovića kao prvog čoveka Vaterpolo saveza Srbije koji je u ovom trenutku igrač Partizana, dok je predsednik VSS i protivkandidat Viktor Jelenić, a izbori su već 19. aprila.

Deluje da je trofejni reprezentativac rešio da i ono malo ugleda koji mu je preostao potpuno uništi, jer za razliku od političke arene u kojoj je prljava igra sastavni deo posla, udarac na zlatne vateroliste mogao bi da bude njegov kraj.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare