Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Brendon Ingram, košarkaš Nju Orleansa, proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u prethodnoj sezoni.

Krilo Pelikansa je dobilo ukupno 326 glasova, ispred Bema Adebaja iz Majamija i Luke Dončića.

PROČITAJTE JOŠ

U celom izboru je nejasno kako je bek Dalasa mogao da se nađe u njemu, a ne u trci za najkorisnijeg igrača lige koja je ove sezone rezervisana za Janisa Adetokumba, Lebrona Džejmsa i Džejmsa Hardena.

Ingram je „za dlaku“ pobedio Adebaja, dobivši 42 naspram 38 glasova koji vrede pet poena.

On je imao i pet više (35-30) glasova koji vrede tri poena, a krilni centar Majamija je „pobedio“ u trci za glas od jednog poena sa 15-11.

U izboru su se pored trojice prvoplasiranih našli Džejson Tejtum, Devonte Grejem, Šaj Gildžus Aleksander, Paskal Sijakam, Kris Vud, Trej Jang, Fred Vanvlit, Davis Bertans, Džejlen Braun, Markel Fulc, Spenser Dinvidi i Dankan Robinson.

Podsetimo, Ingram je karijeru startovao u Lejkersima, koji su ga pre četiri godine izabrali kao drugog pika na draftu.

Ipak, želja Lebrona Džejmsa da u timu iz Los Anđelesa pored sebe ima još jednu veliku zvezdu poslala je Ingrama u Pelikanse, u okviru velike razmene po kojoj je Entoni Dejvis postao član Lejkersa.

Ingram je u svojoj poslednjoj sezoni u Los Anđelesu beležio prosečno 18,3 poena, 5,1 skok i 3 asistencije, dok je kao jedan od glavnih igrača Pelikansa upisivao 23,8 poena, 6,1 skok, 4,2 asistencije i jednu ukradenu loptu, uz gotovo 40 odsto uspešnosti u šutu za tri poena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar