Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Ubistvo Džordža Flojda pre tri meseca otvorilo je mnoge rane u američkom društvu. SAD se iz dana u dan sve više deli na "belu" i "crnu"...

Na udaru ekstremnih mišljenja našli su se mnogi, nebitno koje su boje kože, a značajan broj, među kojima je i Lebron Džejms, zloupotrebljen je od strane političara, smatra sportski novinar „Foksa“, Džejson Vitlok.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam crnac, ja se ne bojim i ne plašim se. Tako je i sa Lebronom Džejmsom. On laže. On i politički aktivisti koji ga kontrolišu žele da gurnu crnce u strah. Strah je sredstvo za upravljanje ljudima. Fanatici, bez obzira na boju kože, imaju jednu zajedničku stvar. Neznanje. Neznanje podstiče njihov ego. Informacije su im neprijatelji. Izbegavaju ih po svaku cenu. Negativne priče oblikuju njihov pogled na svet. Lebron je preuzeo fanatizam“, napisao je Vitlok na tviteru.

Kaže da najsjajnija NBA zvezda današnjice treba da vodi računa šta piše na društvenim mrežama o ovoj izuzetno osetljivoj temi.

„Preko 40 miliona ga prati na tviteru, zar nema moralnu obavezu da otkrije i proceni informacije pre nego što donese kontroverzne komentare koji bi mogli da izazovu građanske nemire? Šta nije u redu sa čekanjem 48 sati, 72 sata ili nedelje? Demonizuje belce na osnovu ponašanja nekih od njih. Svako ko tvrdi da brine o dobrobiti crnaca ne bi trebalo da koristi rasističku taktiku belih fanatika“, dodao je je Vitlok.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar