Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ostoja se nada triploj kruni

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, pričao je za Nova.rs o Dušanu Dudi Ivkoviću, ali i očekivanjima pred sam finiš sezone u Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijailović je bio deo svečanog otvaranja terena, u saradnji sa kompanijom „Mozzart“, u čast velike legende srpske i jugoslovenske košarke Dušana Dude Ivkovića.

„Dušan Duda Ivković je mesec dana pre tragičnog odlaska, došao u Partizan u našu crno-belu Fondaciju, gde smo Dragan Kićanović, Duda i ja odlučili da pomažemo ljudima. To mi je poslednji trenutak, koji mi je ostao u sećanju. Taj dan smo bili na ručku, bio je pun života, nade i volje da i u poznom životnom dobu da nešto košarci. Pamtiću ga kao velikog čoveka, trenera i patriotu i zauvek će ostati takav u mojim secanjima“, rekao je Mijailović za Nova.rs.

Predsednik crveno-belih čvrsto veruje u osvajanje tri trofeja do kraja sezone.

„Istinski verujem u to i mislim da naši navijači moraju da daju podršku do kraja sezone, da hala na svakoj utakmici bude puna. Njihova podrška ce biti jedna od ključnih faktora da konačno osvojimo trofeje. Kroz proteklih pet godina imali smo dosta tragedija, pre svega ona koja je proistekla dolaskom korone i sad je druga prilika da pokušamo da vratimo trofeje u naše vitrine i konačno zaigramo Evroligu zbog zasluga na terenu“.

Na poslednjem meču crno-beli su poraženi od Cedevita Olimpije u uzbudljivoj završnici, a mnogo komentara je stiglo na račun suđenja.

Foto: Ales Fevzer/aba-liga.com

„Suđenja uglavnom ne komentarišem, ali vidim da mnogi to rade i sa razlogom to rade. Bilo je nekoliko spornih odluka, ali želim da istaknem da je Cedevita kao domaćin organizovala jako dobru utakmicu. Ljudi su konačno u hali ‘Tivoli’ prepoznali šta znači jadranska kosarka i puna dvorana. Ispoštovali su nas i nije mi teško pao poraz, jer on nama ništa ne bi promenio na tabeli. Mi bi realno bili drugi, ali bih naravno voleo da smo pobedili i žao mi je što smo imali osam poena prednosti, a onda nasim i tuđim greskama ispustili tu utakmicu. Ona je značila za samopouzdanje naše mlade ekipe“.

Iskoristio je priliku da pohvali akciju otvaranja terena i istakne da je sport najbolji ambasador jedne zemlje.

„Želim da pohvalim kompaniju ‘Mozzart’, ovo je 92. teren, a imaju cilj da 100 ovakvih terena naprave. Mislim da je ovo jako važna stvar i pozivam ostale kompanije koje su finansijski profitalbilne da ulažu u sport, jer je on budućnost nas i naše dece i nema boljeg ambasadora nego što su sportski uspesi i igrači koji igraju širom sveta“, zaključio je Ostoja.

BONUS VIDEO Bata Zimonjić: Miličićevi fizički testovi iz Hemofarma su bili čudo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare