Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos rezultatom 86:85 u finalu Superkupa Grčke.

Olimpijakos je bolje otvorio meč, poveo je sa 15:6, a na kraju prve deonice bilo je 21:16.

PAO nije dopušta rivalu da se odlepi značajnije, ali je Olimpijakos imao prednost na poluvremenu – 45:38.

PROČITAJTE JOŠ:

U trećoj deonici došlo je do preokreta, PAO je poveo sa maksimalno pet poena razlike (62:57), ali je Olimpijakos napravio seriju od 6:0 i vratio prednost na svoju stranu.

U četvrtom periodu vodila se velika borba, mada je Olimpijakos sve vreme vodio, osim što je u jednom navratu bilo 67:67.

Crveno-beli su u poslednji minut ušli sa +6, a onda je Saša Vezenkov, povratnik iz NBA lige, pogodio trojku, koja je praktično rešila meč. Kendrik Nan je uspeo da uzvrati, ali u penal završnici Olimpijakos nije poklekao, iako je bilo promašenih slobodnih bacanja. Nan je ubacio trojku za 86:85 na četiri sekunde do kraja, ali vremena za preokret nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u timu Olimpijakosa bio je Saša Vezenkov sa 20 poena i četiri skoka, dok je Tajler Dorsi imao 19 poena, ali većinu je postigao u prvom poluvremenu. Filip Petrušev odigrao je odličan meč, pošto je u izostanku Milutinova i Fala imao 18 poena i osam skokova za nepunih 26 minuta na parketu.

U ekipi Panatinaikosa istakao se Marijus Grigonis sa 19 poena, jedan manje je imao Kostas Slukas, dok je Nan stao na 15, a Džerijan grent na 11. Matijas Lesor je imao 11 poena i osam skokova.

Olimpijakos je ovom pobedom odbranio trofej osvojen prošle sezone.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar