Foto: Starsport

Evroliga je zvanično donela izuzetno važnu odluku - nijedna do sada odložena utakmica neće biti registrovana službenim rezultatom, već će svaka biti naknadno odigrana.

Među tim duelima je i susret Asvela i Crvene zvezde, u okviru 4. kola Evrolige, koji će kao i još tri meča elitnog takmičenja ipak biti odlučen na terenu.

Pojava koronavirusa u brojnim ekipama naterala je čelnike oba evropska klupska takmičenja da odustane od registrovanja mečeva službenim rezultatom – za sada.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je počelo 9. oktobra odlukom da se neodigrana utakmica 2. kola Evrokupa između Cedevita Olimpije i Burse registruje rezultatom 20:0 za turski tim, odnosno porazima Zenita od Valensije i Baskonije u okviru duplog kola Evrolige.

Nastavilo se odloženim susretima Asvel – PAO (3. kolo), odnosno Asvel – Crvena zvezda u Evroligi, te Venecija – Burž (3. kolo) i Burž – Uniks (4. kolo) u Evrokupu.

Zato će svih sedam utakmica definitivno biti odigrano u novom terminu.

„U slučaju da ekipa ne bude imala osmoricu igrača na raspolaganju za odigravanje utakmice ili ako se tim nalazi u karantinu, meč može da se odlaži maksimalno tri puta, ako postoje slobodni termini za njihovo odigravanje. Ukoliko ne bude prostora u rasporedu i ako je utakmica tri puta odlagana, klub zbog kog je meč prvobitno odložen izgubiće utakmicu službenim rezultatom 20:0“, navodi se na sajtu Evrolige.

Dueli se mogu odlagati do 13. aprila za ligaški deo Evrolige i do 5. maja za mečeve plej-ofa, odnosno do 22. decembara za ligaški deo Evrokupa i do 23. februara za Top 16 fazu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar