Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Bili Beron, američki plejmejker, u razgovoru za "Eurohoops" otkrio je kako je saznao za smrt Majkla Odža, saigrača iz perioda provedenog u Crvenoj zvezdi.

„U grupnom sam četu sa nekim Amerikancima koji su prošle godine igrali za Zvezdu, a tu se nalazi i Čarls Dženkins koji je poslao poruku ‘Au, Odžo je umro’. Pomislio sam ‘Šta?!’ i odmah pitao tim menadžera šta se desilo. Za deset minuta sam dobio potvrdu. ‘Šta dođavola’, i dalje mogu da zamislim kako priča sa mnom, jer smo u te dve godine bili praktično jedan do drugog u svlačionici“, prisetio se Beron.

PROĆITAJTE JOŠ

Američki košarkaš se potom osvrnuo na to kakav je Odžo bio čovek.

„Bio je sjajan momak i veliki šaljivdžija. Ako vam treba nešto, uvek bi probao da to naplati sa deset evra iz šale. Takav je on bio. Najveći sa kojim sa igrao. Kad vas udari na treningu jednim od onih blokova, morali biste da pričate sa njim i kažete mu da se malo opusti jer bi vas time mogao izbaciti iz igre na nekoliko meseci“.

Sjajni plejmejker nije skrivao nevericu.

„Samo kad vidite momka kakav je bio. Bukvalno kao da je dobio na genetskoj lutriji. Džekpot. A onda kad čujete šta se desilo sa njim… to je prosto suludo. I dalje ne mogu da prihvatim to u glavi. Tako divan momak, takav karakter da imaš u svlačionici. Posebno tokom duge sezone. Uvek je uspevao da svojih duhom sve olakša i kada je napeto. To je pomagalo od utakmice do utakmice, to je moj čovek, do danas. Ne osećam kao da je ovo sve stvarno“, dodao je Beron.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar