Košarkaška utakmica, derbi Partizan Crvena Zvezda u Hali Pionir, Hala Pionir, košarka
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potez mladog beka izazvao lavinu negativnih kometara.

Pobeda Partizana nad Crvenom zvezdom od 112:84 kojom su crno-beli stigli do 2-2 i šanse da zabeleže istorijski preokret u finalnoj seriji ostala je u senci incidenta koji se dogodio u samoj završnici meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Uroš Trifunović je pogodio trojku za 103:69, nakon čega je usledio nepristojan gest ka klupi Zvezde, što je dovelo do burne reakcije Dejana Radonjića, Branka Lazića i ostatka crveno-belih.

Željko Obradović je, na konferenciji za medije, istakao da je svestan greške svog izabranika:

„Imam jedan detalj da istaknem, a koji se nažalost dogodio. Trifunović je strašno pogrešio zato što je reagovao prema klupi Zvezde kako je reagovao. Bez obzira da li je bio isprovociran ili ne. Svoje igrače učim da se uvek časno i dostojanstveno ponašaju. Istom trenutka sam prišao klupi Zvezde i izvinio se Dejanu Radonjiću. Posle utakmice sam zvao Trifunovića i kapitena Zagorca da nađu Radonjića i da mu se izvine u ime svih. Žao mi je što je do toga došlo. Nema nikakvog opravdanja za to“, rekao je Obradović u komentaru na događaj koji se zbio u poslednjoj četvrtini.

Što se samog meča tiče…

„Najvažnije je to da je 2:2. U plej-ofu nije bitno s kojom razlikom pobeđuješ, već da se ostvari pobeda. Mislim da smo zaslužili da imamo priliku da igramo petu utakmicu. Sve ono što sam pričao je otprilike isto. Požrtvovanost i želje igrača na vrhunskom nivou. Igrači sa klupe su preokrenuli ritam na plus osam za Zvezdu. Mislim pre svega na Lesora, Zagorca i Avramovića. Posle toga je ceo tim odigrao bolje i igrali smo do kraja utakmice u tom ritmu. U ova dva dana moramo da skupimo snage, želje i morala da odigramo što bolje petu utakmicu“, rekao je Žoc.

Otkrio je i kako je izgledalo poluvreme u svlačionici tima iz Humske:

„Igračima sam na poluvremenu čestitao, rekao im da igramo izvanrednu utakmicu, da su bili izuzetno koncetrisani, da su potrošili puno energije odbrambeno i da su igrali veoma pametno u napadu. To nam je bio veliki problem u sezoni. Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da tako odigramo i u sledećoj utakmici. Utakmica će biti sigurno zahtevna. Probaćemo u ova dva dana da uradimo sve što možemo. Znam oda će to i Zvezda uraditi, i to je draž. Nadam se da će svi pričati samo o košarci posle te finalne utakmice“, istakao je Obradović.

Peti meč je na programu u ponedeljak od 20 časova, a domaćin će biti Crvena zvezda.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare