Foto: Starsport

Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde smatra da je njegov tim mogao bolje da odigra u fazi napada, posebno u finišu meča koji su Španci dobili rezultatom 73:67.

Zvezda je vodila dobrim tokom meča, ali su iskusniji Španci u druge dve četvrtine uspeli da oteraju igrače Crvene zvezde dalje od obruča i na kraju slave petu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve čestitke Realu, zaslužili su pobedu. Odigrali smo baš naivno u drugom poluvremenu. Nismo zaustavili njihov nalet. Trebalo da je da odigramo znatno drugačije, da budemo strpljiviji. Imali smo šansu. Napadački smo mogli drugačije“, izjavio je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezda ispustila pobedu protiv Reala

On je ukazao da je pad u igri početkom treće četvrtine bio presudan.

„Real je uvek favorit i to ne treba zaboraviti. U momentima kad je teško uvek prave dobre procene. Imali su vremena da se spreme i osveže. Mene boli što grešimo u nekim fazama kada se utakmica lomi, u različitim fazama… Da bismo pobeđivali velike ekipe ne smemo da dopustimo padove. U svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano. Pravili smo neiskusne greške. Nismo pravili faulove. Ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou. Neke lake pasove nismo realizovali“, nabrajao je Obradović.

Ne želi da apostrofira umor igrača kao mogući uzrok pada u igri.

„Šta znači umor? To kao deo igre uvek postoji, boriš se sa time. Mislim da je više reč o neiskustvu. Vidiš evroligaške igrače koji znaju kako da se ponašaju u teškim momentima i nas koji smo gubili lopte. Dobro smo trenirali, svi su u dobroj formi osim O’Brajanta. Nedostajalo nam je i discipline“.

Prokomentarisao je i trojke Reala u poslednjim momentima treće i četvrte četvrtine.

„To će da se dešava i na to ne možeš da imaš uticaja. Moramo da odradimo bolje pre svega ono na šta možemo da utičemo“, zaključio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar