Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, posle trijumfa nad Litvanijom, u subotu (16) protiv domaćina Turske u "balonu“ u Istanbulu odigraće drugu utakmicu drugog "prozora“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Košarkašice Srbije zabeležile su treći trijumf u grupi E iz isto toliko mečeva, a nova pobeda izabranicama Marina Maljković donela bi plasman na EP.

PROČITAJTE JOŠ

„To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile. S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas“, rekla je selektorka Marina Maljković za sajt KSS i dodala:

„Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno… Dobro se znamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo“,

I košarkašica Sonja Vasić ističe da će duel sa Turkinjama biti teži od onog sa Litvankama.

„Nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške. Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, u subotu nećemo imati. Ulog je ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo i zato ćemo sve morati da budemo sto posto spremne i skoncentrisane“, zaključuje Sonja Vasić.

Meč između Srbije i Turske igra se u subotu od 16 sati. Do kraja kvalifikacije, početkom februara, Srbija treba da igra još protiv Albanije i Litvanije.

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće devet pobednika grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar