Obradović: Kvalitet je došao do izražaja

Košarka 05. Oct. 202021:54
Share:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je posle pobede njegove ekipe nad Cibonom, da je do izražaja došao kvalitet na svim pozicijama.

Zvezda je u prvom kolu ABA lige ubedljivo savladala Cibonu u Zagrebu sa 104:66.

PROČITAJTE JOŠ:

“Pričali smo nakon Turske da u odnosu na prvu evroligašku utakmicu napravimo drugačiji pristup ovom meču. Kvalitet je došao do izražaja na svim pozicijama od prvog minuta protiv Cibone i pobeda nije dolazila u pitanje. Znali smo da se teško nose sa pritiskom, sa fizičkom igrom. Dobro je da smo pobedili na ovaj način. Sagoreli smo u želji na prvoj utakmici”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezdina stotka i 38 razlike protiv Cibone u Zagrebu

Obradović je istakao da je izuzetno važno da se košarka igra, uprkos problemima sa epidemijom koronavirusom.

“Izuzetno je važno da se igra, ne po cenu života, ali ako treba da se igra na drugi način poput ovih balona… Moramo da igramo, da ne prestajemo, život je najvažniji, ali baloni su pokazali da se može i tako, ako je to model, ali ne smemo da imamo pauzu kao prethodne sezone”, rekao je Obradović.

Trener Cibone Ivan Velić je rekao da se videla velika razlika u kvalitetu dve ekipe.

“Zvezda je evroligaška ekipa. Ušli su ozbiljno u meč, igrali su na ivici faula i mi se tu nismo snašli. Mi imamo svoj put, koji je trnovit ali nećemo odustajati. Igrači imaju moju maksimalnu podršku. Odredili smo put i to moramo gurati i biti maksimalno na tom putu. Ja neću odustati. To je proces sazrevanja i za to je potrebno vreme”, rekao je Velić.

Zvezda će naredni meč igrati u Beogradu 9. oktobra, protiv Baskonije, u drugom kolu Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment