Zeljko Obradovic
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Izgleda da je došlo vreme da se Željko Obradović i Fenerbahče rastanu. Ne momentalno, ali gotovo izvesno na kraju sezone, dokle legendarnom stručnjaku i važi ugovor - koji nije produžen.

Trofejni trener je od dolaska 2013. podigao istanbulski klub do neslućenih visina. Iako ove sezone, koja je prekinuta zbog koronavirusa, partije i rezultati nisu bili u skladu sa očekivanjima, sve prethodno urađeno ostaće zauvek upisano u klupsku istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je sa Fenerom osvojio Evroligu 2017. godine i doneo turskoj klupskoj košarci prvu titulu evropskog prvaka. I da je samo to bilo učinjeno – dovoljno.

Pored toga, legendarni srpski stručnjak je na klupi tima sa Bosfora četiri puta bio šampion Turske, uz po tri trofeja tamošnjeg Kupa i Superkupa.

Ipak, čini se da će na kraju sezone izvesno dići sidro, jer gotovo sigurno neće produžiti ugovor. Kuda dalje, to verovatno malo ko zna u ovom trenutku, iako se više puta pisalo o napuštanju Istanbula.

Obradović je iskoristio prinudnu pauzu i vratio se u Srbiju, i ima sasvim dovoljno vremena dok ne odluči šta posle Fenera. Dve opcije se nameću same – ili (jednogodišnja) pauza, ili nova sredina.

Ovih dana se spekuliše da bi mogao da nasledi Svetislava Pešića na klupi Barselone, ali je to upravo samo – nagađanje.

Gotovo da nema evropskog kluba koji ne bi video na svojoj klupi rekordera po broju učešća na fajnal foru Evrolige. Pitanje je ko može da ispuni njegova (uvek visoka) očekivanja i šta će preovladati od njegovih želja, jer je i 2012. po napuštanju Panatinaikosa uzeo jednogodišnji predah.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram