Željko Obradović/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Izazov za Partizan posle poraza od Crvene zvezde u Evroligi.

Košarkaši Partizana gostovaće u nedelju u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije, u utakmici 10. kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Željko Obradović rekao je da su dva poraza od Cedevita Olimpije prošle sezone dodatni motiv u meču protiv slovenačkog tima, uz ocenu da se radi o duelu od izuzetne važnosti.

„Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebi dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrala izvanredno, tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način“, rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

Partizan je vodeći na tabeli ABA lige sa osam pobeda i jednim porazom, dok je Cedevita Olimpija na šestom mestu sa šest pobeda iz osam utakmica.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić istakao je da se radi o neugodnom protivniku, koji će se boriti za plasman u prva četiri tima ABA lige.

„Prošle godine je Partizan izgubio dva puta od njih, imaju jako dobre pojedince, Jogi Ferel na kojeg treba da obratimo posebnu pažnju, isto kao i Alen Omić koji igra sjajnu sezonu“, dodao je on.

Anđušić je rekao da neće biti lako u Ljubljani, pogotovo nakon poraza u prvom evroligaškom „večitom“ derbiju (76:73).

„Znamo koliko nam je važna ABA liga, da ostvarimo tu pobedu jer sa njom generalno radimo mnogo. Igramo na gostujućem terenu u Ljubljani, moramo da budemo maksimalno skncentrisani da dodjemo do pobede i da sa nekom pozitivnom energijom odemo u Lion“, zaključio je Andjušić.

Meč izmedju Cedevita Olimpije i Partizana igra se u nedelju od 19.00.

BONUS VIDEO Trojka Nedovića za pobedu u derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare