(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zvezda se "preporodila" dolaskom crnogorskog stručnjaka, ali pravi izazovi tek slede

Košarkaši Crvene zvezde bili su na dnu tabele nakon prvih sedam kola Evrolige sa skorom 1-6, ali se „krvna slika“ tima promenila dolaskom Duška Ivanovića na mesto trenera.

Nije imao mnogo vremena za rad Ivanović pred debi protiv Asvela u Evroligi, ali se već u tom meču videlo da Zvezda može i te kako da bude opasna. Mučili su se crveno-beli i u tom duelu, ali je pobeda izvojevana na krilima Asvela rezultatom 71:67.

Međutim, verovatno ni najvatreniji navijači Crvene zvezde nisu pomišljali da će ta utakmica biti početak izvanredne serije, koja i dalje nije prekinuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je sa Ivanovićem nanizala osam trijumfa, od čega pet u Evroligi, što joj se odavno nije desilo.

Od otpisane ekipe, Ivanović je uspeo da napravi skupinu momaka od koje se svako plaši i koju više niko ne sme da potceni. Ono što je možda i najbitnije je i da igrači u crveno-belom dresu ponovo veruju u ono što rade na terenu, između njih nema sujete i za sada im je kristalno jasno šta od njih trener traži i na koji način to treba da ispune.

Nakon Asvela pred Ivanovićevom mašinerijom padali su redom Alba u Berlinu, Makabi i Virtus u Beogradu i Partizan u prepunoj „Areni“.

Istina je da raspored nije bio pretežak u ovom periodu, da rivali nisu iz samog vrha evropske košarke, ali daleko od toga da bilo koju pobedu treba umanjiti, čak naprotiv. Uz sve to, prekinta je i crna serija protiv Albe od čak sedam uzastopno izgubljenih mečeva, pa se na Malom Kalemegdanu sada mnogo lakše diše, nego što je to bio slučaj dok je Vladimir Jovanović bio na klupi.

Sada je Ivanović sa Zvezdom u prilici da u naredna dva meča izjednači, a onda možda i nadmaši Dejana Radonjića i njegov uspeh na klupi crveno-belih. Radonjić je na kraju 2016. i početku 2017. godine nanizao sedam uzastopnih pobeda u Evroligi, a Zvezda je tada skidala skalpove Real Madridu, CSKA Moskvi, Žalgirisu, Fenerbahčeu, Makabiju, Baskoniji i Panatinaikosu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je te sezone u poslednjem kolu Evrolige zbog poraza od Darušafake ostala bez plasmana u Top 8, ali se niz Radonjićevog tima neće zaboraviti. Na startu ove sezone malo ko je video Zvezdu u borbi za Top 8, ali se sada slika promenila i san o plej-ofu je ponovo tu.

U naredna dva kola Ivanoviću su potrebne dve pobede kako bi se izjednačio sa Radonjićem, a Zvezda će za rivale imati Žalgiris (utorak, 19 sati) i Armani Milano (četvrtak 19 sati) i to na svom terenu. Litvanski tim nije u lošoj formi, trenutno je čak i u borbi za Top 8, ali Zvezda je blagi favorit u tom meču.

Što se Armanija tiče, on je u seriji od osam poraza, ima problema sa povredama i trenutno je zakucan za dno Evrolige, što gotovo niko nije mogao da pretpostavi na startu sezone.

Ukoliko Zvezda slavi na oba pomenuta susreta na domaćem parketu, šansu da se nadmaši Raodnjićev niz, Ivanović i njegovi momci imaće protiv bratskog kluba Olimpijakosa u Pireju 22. decembra.

BONUS VIDEO Neverovatna završnica, neshvatljiva greška i pobeda Zvezde, na tribinama haos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar