Nebojša Čović
Nebojša Čović; Foto: Starsport Srdjan Starsportphoto ©

Nije propustio priliku da se pozabavi odlukama Partizana koje su izazvale veliku famu.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, najavio je i da će u drugom evroligaškom derbiju u godini biti gostujućih navijača.

PROČITAJTE JOŠ

„Da se opet ne bi pravila ovakva tenzija i ovakve galame, mi ćemo izračunati procenat. Pionir ima 8.000 kapacitet, Arena ima 19.000. Uzmimo da je Zvezdinih navijača bilo oko 800 – 1.000, to je određeni procenat, primenite ga na 8.000 i u januaru kada igramo sa Partizanom toliko će biti njihovih navijača. Znači neće biti slobodne prodaje karata, mi nismo neozbiljni kao neki koji su 28. novembra rekli „slobodna prodaja karata“, a onda 5. decembra izdali saopštenje da ne mogu da uđu navijači Zvezde“, rekao je Čović na TV „Prva“.

Osvrnuo se i na meč u Areni.

„Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobedili je. I sada će ta utakmica zauvek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandirali, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije.“

Pojasnio je zbog čega nije bilo incidenata na evroligaškom meču.

„Onda neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi…  Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propusane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubedljivije“, objasnio je Čović.

BONUS VIDEO Srbi, stigla nam je važna poruka, poslali su je Hrvati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare