Saša Obradović pred Zvezdino gostovanje Himkiju u Evroligi
Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Moskvu, gde ih u petak od 18 časova očekuje meč 6. kola Evrolige sa Himkijem.

Srpskog evroligaša čeka teško gostovanje u dvorani „Mitišči arena“, u Podmoskovlju. Crveno-beli će trenirati u četvrtak, u terminu predviđenom za odigravanje utakmice.

Zvezda će na megdan Himkiju koji ovaj meč dočekuje u najjačem sastavu, kompletiran i motivisan da zabeleži prvi trijumf u Evroligi nakon problema sa povredama i koronavirusom.

PROČITAJTE JOŠ

„Himki u dosadašnjem toku lige i sezone nije pokazao ni pravo lice, ni pun roster, konačnu su zajedno, osim Stefana Jovića cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni koronavirusom i svim posledicama koje nosi“, rekao je Saša Obradović, prenosi klupski sajt.

Trener Zvezde vidi šansu protiv ruske ekipe, a osvrnuo se i na poslednje pojačanje Džonija O’Brajanta.

„Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama, i taj neki kondicioni deo, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu. Himki je, ako ne ekipa za F4, za Top 8 sigurno. Mi imamo svoje probleme, u toku je adaptacija Terija i Ročestija, te neophodan period prilagođavanja O’Brajanta koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji poseduje“, dodao je Obradović.

Crveno-beli se iz Moskve vraćaju u subotu u prepodnevnim časovima, a već u ponedeljak očekuje ih meč 5. kola ABA lige sa Krkom. I onda kreće izuzetno teška serija utakmica koju otvaraju gostovanjem u Minhenu, u nizu od čak 10 mečeva u novembru.

„Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni i to je ekipa koja je pravljena da dođe do same završnice. Sigurno su gladni pobeda i očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode, prilagođavaju se i pomažemo im da se što pre uključe u ekipu jer će nam mnogo značiti“, rekao je Dobrić pred put u Moskvu.

Zvezda ima učinak 2-2 u Evroligi, dok je Himki izgubio svih pet utakmica.