Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Oduševio je navijače Zvezde na samom startu sezone, u 1. kolu ABA lige proveo je na parketu čak 20 minuta protiv MZT.

Mladi, 17-godišnji plejmejker Crvene zvezde, Nikola Topić, bio je treći igrač srpskog i regionalnog prvaka sa najvećom minutažom protiv ekipe iz Skoplja.

Topić je za to vreme postigao šest poena (3/6 za dva, 0/1 trojke) i upisao čak pet skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Više od brojki je navijačima Zvezde prijalo što je dete kluba dobilo šansu na premijeri i što je zalaganjem dodatno skrenuo pažnju.

Nepisano je pravilo da je u košarci najteži prelazak iz juniorskog u seniorski pogon, što se upravo Topiću dešava.

„Slažem se da je to najteže. Sve je drugačije, mnogo je zahtevnije i intenzivnije, sa više kontakta, sve je brže i dosta toga se razlikuje. Trudim se da se priviknem na to. Radio sam na telu celo leto i mislim da sam spreman za seniorsku košarku“, kaže Topić za Nova.rs.

On se letos povredio igrajući za reprezentaciju u svom uzrastu, ali se na vreme oporavio.

„Povredio sam ruku, tačnije prst, ali je sve sanirano. Zdrav sam i spreman sam za sezonu“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Iako bi možda neki igrači drugačije reagovali, Topić je prihvatio da bude dvojno registrovan ove sezone, pa će igrati i za Slodes u drugoj ligi, kako bi dodatno sticao seniorsko iskustvo.

„Igraću i tamo i ovde, po potrebi, videćemo koliko u Zvezdi. Prva B liga je isto seniorska liga i mnogo će mi pomoći da se priviknem. Sigurno da će mi posle toga ovde biti lakše da podnosim duele i kontakt“.

Otkrio nam je Topić i šta su mu glavni aduti na parketu…

„Više gledam da asistiram, šut mi nije najjača strana, ali radim na tome svaki dan sa trenerima. Oni mi dosta pomažu, imam od koga da naučim“.

Mladi plejmejker crveno-belih ima od koga da uči i kod kuće, jer mu je otac Zvezdina legenda i nekadašnji reprezentativac Mileko Topić, a naslednik smatra da mu dosta pomaže.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Naravno da mi znači što je on tu, daje mi savete svaki dan. Uglavnom mi kaže da se ovome što radim posvetim potpuno i da bez stopostotne posvećenosti nema uspeha“, ističe Topić junior.

Pošto je bio vrlo mali, ne pamti oca iz igračkih dana.

„Uhvatio sam ga kao trenera. Kao košarkaša ga se ne sećam, mada ima slika gde kao mali gledam utakmice na kojima on igra.“

Živim za košarku, uglavnom je zastupljena 24 sata, gledam utakmice kad god mogu

Nikola Topić, mladi košarkaš Zvezde

Mladog Topića upoređuju sa starijim i slavnijim „kolegom“ na istoj poziciji, a on navodi i ko mu najviše pomaže od saigrača.

„Upoređuju me sa Stefanom Jovićem, ali bih voleo da budem i bolji od toga, mnogo bolji ako je moguče. Videćemo, kako budem napredovao. Stefan Marković je jedan od najiskusnijih i stvarno mi dosta pomaže oko svega, mnogo mi znači. Zaista mu hvala na tome, pomaže mi i na terenu i van njega. Trudim se da ga slušam i da pokupim njegove savete. Da vidim i neke fore koje on uradi na treningu, pa onda ja to probam“.

Imao je i posebnu želju, samo jednu, za ovu sezonu.

„Da osvojimo sva tri trofeja!“, zaključio je Nikola Topić.

BONUS VIDEO Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar