Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nova ekipa, novi trener, sve je novo u Crvenoj zvezdi, samo je stari kapiten - Branko Lazić.

Rekorder Crvene zvezde po broju trofeja i odigranih utakmica iznova nalazi motivaciju da pomera granice. Sedam puta je osvajao domaće prvenstvo, po šest puta ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

Branko Lazić je spreman za 12. sezonu u crveno-belom, da neku novu ekipu predvodi ka odbrani srpskog i regionalnog trona, odnosno trofeja Kupa Koraća.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno, ne znam ni ja koji put više nova sezona. Još jedan veliki izazov za nas bez obzira na sve promene. Ciljevi su isti kao i prethodnih godina. Dobro smo odradili pripreme, imali smo i neke lošije utakmice, ali kao što je i trener Vlada Jovanović rekao, ne bi bilo dobro ni realno da u pripremnom periodu igramo najbolju košarku. Sezona je duga i treba da budemo u najboljoj formi kad dođe borba za trofeje, a ne u septembru“, kaže Lazić za Nova.rs.

Zvezda je promenila pola tima, umesto trenera Dejana Radonjića došao je Vlada Jovanović, ali se ambicije ne menjaju.

„Treba svaki dan da radimo i napredujemo, to nam je jedino bitno. Rezultati će doći, kakva je ekipa videće se u junu, a ne na osnovu jedne dobre ili loše utakmice. Hemija u ekipi je odlična, atmosfera je kako treba, mi starosedeoci i stariji držimo sve, nema nikakvih iskakanja, a novi momci su se dobro i brzo uklopili“.

Jedan od onih koji je napustio igrački kadar je Lazićev veliki prijatelj Marko Simonović. Međutim, nije daleko otišao – u stručni štab, i tako započeo trenersku karijeru kao asistent Vladi Jovanoviću.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Koliko god da se spremao prethodnih sezona za tu ulogu, i ja sam se podsvesno pripremao, opet je čudno da je tu a da nemamo više isto ‘oružje’ u rukama. Neobično je dosta, navikavamo se obojica. On je odabrao taj put, tu smo da pomognemo jedan drugom. Bitno je da je u stručnom štabu neko ko je već dugo u sistemu kako bismo se što pre svi navikli jedni na druge i uigrali, da dočekamo glavni deo sezone kako treba“.

Lazić zajedno sa ABA Superkupom ima ukupno 20 pehara i Zvezdina je legenda, uz rame velikanima sa Malog Kalemegdana, pomerio je granice koje će bilo koji drugi igrač teško dostići.

„Iskreno, ne obazirem se na rekorde. Naravno, na te neke po broju trofeja ili odigranih utakmica obratim pažnju, ostale uhvatim u prolazu. Sve je to lepo i imponuje, ali dok igram fokus je na nekim drugim stvarima, o rekordima ćemo na kraju karijere kada podvučemo crtu da vidimo šta je ostalo iza“.

Prvi put ove sezone igraće se večiti derbi i u Evroligi, a kapiten crveno-belih imao je šta da kaže.

Branko Lazić i Vlada Jovanović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Srpska košarka zaslužuje dva predstavnika zbog celog odnosa i ljubavi nacije prema košarci, i svega urađenog proteklih godina. Odavno zaslužujemo dva tima u Evroligi, a prvi put imamo u ovom formatu. Drago mi je bez obzira da li smo to mi i Partizan, a zaista će biti spektakl taj derbi u Evroligi“.

Deluje da će elitno takmičenje biti spektakularno ove sezone sa brojnim pojačanjima.

„Generalno, biće teško, svi su se izuzetno pojačali, i biće možda najuzbudljivija sezona. Vratilo se dosta igrača iz NBA, dosta njih promenilo klubove. Naš trener Jovanović dobio je šansu mlad da vodi evroligašku ekipu Crvene zvezde, svestan je težine kluba, a sve ostalo je dodatni teret. Sve funkcioniše kako treba za sada, pomažemo jedni drugima da se što pre razumemo. Njegova filozofija ne odskače mnogo od sistema u kojem smo već bili, tako da neće biti problema“, zaključio je Lazić.

BONUS VIDEO Čović: Hoćemo pola-pola navijače na derbiju Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar