Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pobeda crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su MZT iz Skoplja rezultatom 87:67 u utakmici 1. kola ABA lige i tako pobedom započeli odbranu šampionske titule, iako su nastupili bez Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa i Miroslava Raduljice.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak meča nije protekao onako kako su crveno-beli želeli, pošto je sredinom prve četvrtine reziltat bio 3:3. Uspela je Zvezda da u završnici prvog dela stigne do osetne prednosti (8:3), i najavi dalji rasplet, ali je MZT pokazao da ne namerava da se preda i smanjio na 10:9. Ipak, konačan rezultat prve deonice postavio je Džon Holand trojkom na dve sekunde pre kraja.

No, već u drugoj Zvezda je osetno podigla nivo igre pre svega u odbrani, što se osetilo i u napadu, pa je Branko Lazić pogodio trojku, nadovezao se i Nikola Ivanović, a prednost je rasla do maksimalnih 36:20 u tom trenutku. Najlepši trenutak meča viđen je u poslednjim trenucima poluvremena, kada je za pet sekundi od koša Zvezde prvo Hasan Martin započeo sjajnim izvođenjem, potom Džejlen Adams nastavio asistencijom i na kraju  Dalibor Ilić košem uz kontakt i blagu akrobaciju okončao za 39:22.

U trećoj četvrtini Adams je pokazao sav kvalitet, pogodio dve trojke, bio precizan i iz reketa, ali je najviše pažnje privukao sjajni Nikola Topić, koji je u više navrata potezima izluđivao rivale, a jedan prelep prodor završio je polaganjem u koš.

Iako je MZT u završnih deset minuta pokušao da se vrati od 60:33, Zvezda je odbijala nalet rivala pre svega trojkama Ilića i Ivanovića, pa je meč završen pobedom 87:67.

Crveno-bele je predvodio Adams sa 16 poena, Ivanović je dodao 12, dok je kdo rivala Stojanovski brojao do 17.

Crvena zvezda – MZT 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Marko Mustapić

Crvena zvezda: Holand 8, Lazarević 7, Adams 16, Mitrović 8, Lazić 6, Martin 10, Ivanović 12, Ilić 7, Marković 3, Kuzmić, Topić 6, Bentil 4

MZT: Krstevski 14, Mićović 12, Kofi 5, Andonoski, Robev, Magdevski, Ajvi 7, Stojanovski D, Stojanovski V 17, Jigitoglu 12, Pandev, Veličkovski

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Crvena zvezda - MZT 84:63

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar