Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Probudio je Majami uspavanog lava kada je u drugom meču serije iznenadio Boston na njegovom terenu zbog čega je surovo kažnjen u nastavku serije, a naročito je to bilo izraženo u poslednjem meču koji su Seltiksi dobili rezultatom 118:84 i time sa 4:1 obezbedili plasman u polufinale Istočne konferencije.

Bio je to ujedno i kraj sezone za Nikolu Jovića, pa je kao što se i očekivalo Srbiji u NBA ligi ostao samo Nikola Jokiž koji sa svojim Denverom juri drugu titulu u nizu.

Malo je falilo da Nikola Jović i saigrači obore negativni rekord ekipe star 11 godina, kada je Majami u velikom finalu izgubio od San Antonio Sparsa sa 39 poena razlike (113:77). Imao je Boston i plus 37 na oko dva minuta do kraja, ali se Majami ipak spasao obaranja negativnog rekorda.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski reprezentativac Nikola Jović je u svom poslednjem meču u tekućoj takmičarskoj godini dao osam poena za 27 minuta provedenih na parketu, a šutirao je iz igre 3/7 (0/3 za tri i 3/4 za dva). Nekadašnji igrač Mege imao je i sedam skokova i sedam asistencija.

Bem Adebajo je dao je 23 poena, Tajler Hiro je završio meč sa 15 poena, dok su po 10 dali Kejleb Martin i Tomas Brajant.

U redovima pobednika se istakaoSem Hauzer koji je ubacio 17 poena za 20 minuta na parketu, uz pet pogođenih trojki iz osam pokušaja. Nije krilni igrač Bostona bio najefikasniji igrač tima, ali se značajno nametnuo treneru. Derik Vajt (8/13 iz igre) i Džejlen Braun (11/19 iz igre) bili su košgeterski najraspoloženiji među domaćima sa po 25 poena, a dvocifreni su bili i Džejson Tejtum sa 16 i Džru Holidej 10 poena.

Majami je poslednji put bio u egalu pri rezultatu 11:11, a onda je domaćin poveo 13:11 i konstantno povećavao vođstvo sve do završnih minuta.

Imao je Mazula mogućnost da ravnomerno rasporedi minutažu i praktično proverava igrače iz drugog plana, a sve tražeći odgovore na koje od njih će moći da se ozbiljno osloni već u konferencijskom polufinalu protiv boljeg iz serije Klivlend – Orlando (trenutno 3-2 u seriji vode Kavalirsi).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar