Foto: Tanjug/(AP Photo/Aaron Gash

Denver Nagetsi odigrali su neverovatnu utakmicu i na gostovanju savladali aktuelnog šampiona NBA lige Milvoki rezultatom 136:100 uz novu vrhunsku partiju Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je za tri četvrtine tokom kojih je odigrao 28 minuta postigao 18 poena uz 15 asistencija što mu je bio i rekord sezone po broju dodavanja. Srpski centar je imao i devet skokova i samo mu je jedan nedostajao za novi tripl-dabl učinak.

Denver je zabeležio petu pobedu u nizu i na taj način su se popeli na peto mesto i do kraja sezone će voditi trku za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ekipa iz Kolorada je zabeležila rekord sezone po broju asistencija sa 39 timskih dodavanja.

Aron Gordon je sa 24 poena i sedam skokova bio najbolji strelac u Denveru, do je Monte Moris ubacio 18. Dvocifreni su bili i VilbBarton sa 15, Forbs je imao 14, a Hajland 13. S druge strane briljirao je Janis Antentokunmpo koji je meč završio sa 29 poena i devet skokova, Holidej je imao 14 poena i osam asistencija, dok su po 11 ubacili Alen i Portis.

U prvom poluvremenu Jokić nije mnogo forsirao šiut. Samo je pet puta pokušao, a imao je čak devet asistencija u prve dve četvrtine.

Denver je sa skromnih devet poena Jokića vodio sa 65:57 posle prve dve četvrtine. U nastavku, naš as je dodao gas, postigao 10 poena, bez promašaja iz igre, pa su Nagetsi pred poslednjih 12 minuta imali +22 – 103:81. Tada je već bilo jasno da Baksi nemaju šta da traže. Jokić je odmarao u poslednjoj četvrtini.

Rezultati NBA lige

Detroit – Klivlend 115:105

Milvoki – Denver 100:136

Orlando – Dalas 110:108

Mineosta – Juta 126:106

Finiks – San Antonio 115:105

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Kokoškovu i fijasku u kvalifikacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar