Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Koliko god čudno zvučalo, to da dvostruki uzastopni MVP NBA lige propusti nekoliko utakmica bi donekle i obradovalo navijače Nagetsa, zarad višeg cilja.

U Denveru obožavaju da gledaju Nikolu Jokića, ali činjenica da će nekoliko mečeva verovatno propustiti govori da Nagetsi imaju najveće moguće ambicije.

PROČITAJTE JOŠ

To je na neki način najavio i Majkl Meloun, trener Denvera, koji sve češće pominje da je ovo tim koji napada NBA šampionat.

Jokić u ovom trenutku beleži prosečno tripl-dabl sa 25 poena, 11,1 skokova i 10,1 asistencije po susretu (drugi u NBA po ovom parametru) i za razliku od prethodnih sezona i on prihvata da presedi neke mečeve na klupi.

Svestan je da bi sezona mogla da traje do početka juna ukoliko se Denver plasira u veliko finale.

I pred meč sa Atlantom (128:108) je Jokić bio upitan zbog povrede zadnje lože (na kraju igrao i upisao 18. tripl-dabl u sezoni). Onda je veče kasnije propustio meč sa Minesotom (poraz 128:98), sasvim očekivano.

Ove sezone je već propustio osam mečeva, a očekuje se da dobije malu poštedu pred Ol-star vikend koji je na programu od 17. do 19. februara.

Jokić je ponovo izabran za startera na meču svih zvezda, a upravo nakon ovog susreta timovi neretko dižu formu kako bi izborili plej-of ili što bolju poziciju u njemu. Zanimljivo je da je tražio da ne igra ni taj meč.

„Nadam se da će ga Lebron odabrati, pa da ga vodim i na ‘Ol-staru’. Pomislio je i rekao mi ‘Treneru, nećete me puštati u igru, zar ne?’, a ja sam mu rekao: ‘Ne, igraćeš, 40 minuta’“, rekao je Meloun i nasmejao sve pre nego što je napustio konferenciju posle pobede nad Hoksima.

To dovoljno govori da i Jokić razmišlja da uzme malu pauzu kako bi bio spreman za ključne borbe.

Srpski centar je prethodnih godina igrao većinu utakmica Denvera, ali ovog puta je pametnije sačuvati ga za najveće izazove koji će uslediti u plej-ofu. Uz to Džamal Marej i Majkl Porter Junior dobijaju dodatnu slobodu, ali i zaduženja u napadu, pa bi mogli da budu na najvišem nivou kada to bude preko potrebno.

Foto:MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srbin sada igra prosečno isti broj minuta kao u prethodne dve sezone, ali bi i to eventualno moglo da se promeni. Nekoliko propuštenih mečeva neće ugroziti Jokiću borbu za MVP trofej, u ovom trenutku je prvi na rang listi NBA, a ujedno će mu dati prekopotreban odmor. Podsetimo, on je tokom prethodnog leta igrao za repezentaciju na Evropskom prvenstvu, pa nije imao previše vremena da se odmori za izuzetno napornu sezonu.

Prvi meč nakon Ol-stara Denvera igra tek 23. februara protiv Klivlend Kavalirsa, pa će to dati dovoljno vremena Jokiću da se zaista odmori. Pričao je o tome i centar Nagetsa Deandre Džordan.

„Majk Meloun mi je rekao da ću da startujem i da će poslati Nikolu na klupu čim sam stigao“, rekao je Džordan o mogućnosti da na pravi način zameni srpskog centra.

Džordan je svestan da je Jokić centralni deo mozaika Denvera, ali želi da mu omogući da se dodatno odmori pred najbitnije mečeve sezone.

Od februara bi mogao da podigne nivo igre dodatno, a verovatno će i pred kraj ligaškog dela sezone dobiti nekoliko utakmica poštede.

Za razliku od ranijih izjava Jokića koji je odbijao da propusti poneki meč sa porukom „Srbi ne sede“, sada ima u planu viši cilj – osvajanje NBA prstena.

Tako bi zaista mogao da bude Tim Dankan Denver Nagetsa o čemu je toliko pričao.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar