Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić postao je trostruki MVP, a da nije ni znao koliku moć na košarkaškom terenu poseduje. Sada je stvarno gotovo za svakog ko mu stane na put do druge NBA titule...

Jokić je protiv Minesote ubacio 40 poena, imao sedam skokova i 13 asistencija, i sve to bez izgubljene lopte.

Ma, ne može bolje od toga.

Da ne pričamo da je uništio po treći put najbolju odbranu NBA lige, te Denver nakon trijumfa (112:97) ima prednost od 3-2 u seriji u polufinalu plej-ofa Zapada.

PROČITAJTE JOŠ

Izgubio je Denver prva dva meča, Jokić je bio pasivan, nije hteo da napada koš, ali kao da je to vreme iskoristio kako bi analizirao odbranu Minesote i kako će ga čuvati.

Od trećeg meča Jokić je kao Naruto Uzumaki, kultni lik iz manga i anime serijala „Naruto“, shvatio koliko može i da je zaista protagonista u ovoj NBA plej-of priči.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Narutu je za to bio potreban govor svog senseja, Kakašija, dok je srpski centar sam rešio da upali u najveću brzinu.

Sanjaće Rudi Gober, centar Minesote i četvorostruki najbolji defanzivac NBA lige, ovu plej-of seriju jer je zaista nemoguće čuvati Jokića kada ovako igra.

Srbin je postao drugi igrač u istoriji NBA plej-ofa koji je stigao do 40 i više poena bez izgubljene lopte. Ovo je Jokićeva čak 20. utakmica u plej-ofu sa bar 10 asistencija, i kao centar je neprikosnoven. Zajedno 16 ovakvih utakmica imaju zajedno drugi, treći, četvrti i peti centar večne liste.

NE PROPUSTITE

Samo je još Kris Pol u poslednjih 40 godina u plej-ofu imao 40+ poena, 5+ skokova i 10+ asistencija bez izgubljene lopte. U 21. veku, uz Jokića je još samo Šekil O’Nil je imao pet i više partija od 40 i više poena, kada su u pitanju centri.

Od 2020. godine Jokić u NBA ligi vodi po broju ostvarenih skokova, asistencija, dabl-dablova i tripl-dablova u plej-ofu.

Sve su ovo rekordi i uspesi koji je Jokić uspeo da dostigne samo u petoj utakmici protiv Minesote.

„Samo mogu da se smejem, ništa više. Ne mogu da budem ljut… On je MVP, najbolji igrač u NBA ligi. Pokazao je to u prethodna tri meča, bio je sjajan večeras. Moram da ga nahvalim, bio je taj ove večeri“, rekao je Entoni Edvards, „novi Džordan“, o Jokiću posle pete utakmice.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Trener Denvera Majk Meloun pohvalio je igru srpskog košarkaša. Tvrdi da je član Mense, ljudi čiji je IQ u dva odsto najvećih na svetu.

„Njegov košarkaški IQ je neverovatan, verovatno bi trebalo da je u Mensi. Nikola zna sve odgovore na sve što mu daš, individualno i tokom igre. Ne pravi problem, ne forsira ništa, samo čita igru i morate da reagujete na njega. Upisao je 13 asistencija, to je nesebičnost i inteligencija. On je definicija igračke veličine, jer čini sve oko njega boljima“, rekao je Meloun.

Jokić je pre utakmice podigao MVP trofej po treći put u karijeri, ali sve to nije bilo u uživo prenosu što je još jedna ogromna sramota Amerikanaca prema Jokiću.

Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Šesta utakmica je na programu u noći između četvrtka i petka u 02:30 po našem vremenu.

Tada će aktuelni šampion potencijalno moći da obezbedi mesto u finalu Zapadne konferencije gde bi mogao da igra protiv boljeg iz duela Oklahoma – Dalas, a upravo Maveriksi Luke Dončića takođe imaju 3-2 u seriji.

BONUS VIDEO Fantastični Nikola Jokić vodio Denver do pobede u petoj utakmici polufinala zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar