Begli pored Jokića, Foto: Tanjug/AP/David Zalubowsk

Srpski košarkaš Nikola Jokić treći je po najnovijem rangiranju u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Ispred Jokića su Lebron Džejms na prvom i Džoel Embid na drugom mestu. Nikola je tokom prethodna tri meča prosečno ubacivao 32,3 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Postavio je i rekord karijere od 50 poena u susretu sa Sakramento Kingsima, ali je Denver ipak izgubio tri od protekle četiri utakmice.

Nagetsi igraju bez Gerija Herisa i Džamala Mareja, a Jokić ne može da radi sve sam, pa je Denver trenutno sedmi na zapadu sa 13 pobeda i 11 poraza. Ove sezone Jokić prosečno ima 26,9 poena, 11,3 skoka i 8,6 asistencija.

Džejms je na prvom mestu sa 25,5 poena i po 7,9 skokova i asistencija u proseku, s tim što su Lejkersi aktuelni šampioni i drugi su na zapadu, a u direktnom duelu su nedavno pobedili baš Nagetse i Jokića.

Lejkersi su dobili devet od prethodnih 11 utakmica. DŽejms je u svakoj od tri utakmice koje su išle u produžetke imao po 40 i više minuta na parketu.

Impresivno, s obzirom na to da je u decembru napunio 36 godina. Embid je ove sezone na proseku od 29,1 poena, 11 skokova i po 1,3 blokada i ukradenih lopti.

Filadelfija je lider istoka NBA lige, a Embid je u deset uzastopnih utakmica ubacivao 25 i više poena.

Iza Jokića nalazi se Kevin Durent na četvrtom mestu, Kavaj Lenard je peti, aktuelni MVP Janis Adetokumbo je tek šesti, Stef Kari je sedmi, Dejmijan Lilard je osmo, Luka Dončić deveti, a Pol Džordž deseti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar