Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Nikola Jokić zauzima drugo mesto u konkurenciji visokih igrača Zapadne konfrencije, sa 3.006.981 glasom za učešće na NBA Ol-staru.

Utakmica „svih zvezda“ najjače lige na svetu biće 7. marta u Atlanti, a svoje mesto gotovo sigurno zauzeće i srpski as.

Centar Denvera jedan je od svega šestorice košarkaša sa više od 3 miliona glasova za učešće na Ol-staru, nakon drugog preseka.

Ispred našeg Jokića po broju glasova publike samo su Lebron Džejms, Kevin Durent, Janis Adetokumbo, Stef Kari i Džoel Embid.

Ujedno, Džejms jedini od visokih igrača na Zapadu ima više glasova od „Džokera“, pošto Lebron broji četiri miliona i 369 hiljada glasova, što je najviše od svih igrača.

Jokić prilično beži prvim pratiocima Kavaiju Lenardu (2.462.621) i Entoniju Dejvisu (2.329.371), a kako se u startnu petorku biraju trojica visokih igrača, mesto najboljeg centra sveta gotovo je zagarantovano.

A, kako se tačno vrši glasanje? Svaki glas navijača imaće vrednost od 0,5 bodova, dok će izbor igrača i medija biti na po 0,25 bodova. Njima je dozvoljeno samo jednom da glasaju, čime će biti određene startne petorke Istoka i Zapada sa po tri visoka i po dva beka.

Starteri će biti objavljeni 18. februara, dok će treneri popuniti ostatak ekipa i to će biti saopšteno pet dana kasnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar