Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Krilni košarkaš Denvera i saigrač Nikole Jokića, Vlatko Čančar, istakao je kako je aktuelni MVP još bolji igrač nego prošle sezone, te da je igra sa njim na terenu veoma laka.

Čančar nastupa za reprezentaciju Slovenije, a član Denvera je od 2019. godine i od tada je imao prilike da uči i sazreva uz Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Statistika pokazuje da je Jokić bolji igrač nego prošle sezone. Takođe, glasniji je na terenu, što je iskorak u odnosu na ranije. Obično ga takvog vidimo u plej-ofu, ali sada je glasan od starta sezone. Dokle god ga slušaš, igra je laka. Prošao je toliko različitih situacija, nema toga što MVP nije iskusio“, istakao je Čančar.

Mnoge brojke pokazuju da bi Jokić trebalo da bude u samom vrhu trke za MVP nagradu i ove sezone, ali mnogi analitičari pre njega vide Kevina Durenta, Stefa Karija, Džoela Embida i Janisa Adetokumba kao odgovarajuće igrače za tu nagradu.

Srbin ove sezone prosečno beleži 25,8 poena, 13,2 skoka i 7,3 asistencije.

Kada je reč o Čančaru, on ne dobija veliku minutažu, ali u situaciji kada je tim opterećen povredama i izostancima zbog zaraze koronavirusom imao je priliku da zaigra duže nego uobičajeno. Njegov prosek minuta provedenih na parkeru na poslednje tri utakmice je 17,6.

„Srećan sam svaki put kad zaigram. Ulažem dosta rada i uvek sam spreman – zato može da se desi da ne igram dvadeset utakmica i da opet budem spreman kad uđem. Ako oblikuješ svoju igru prema timu, može da bude lako“, rekao je Čančar.

Denver trenutno ima skor od 15 pobed ai isto toliko poraza i nalazi se na sedmom mestu u Zapadnoj konferenciji.

BONUS VIDEO Stef Kari oborio rekord u trojkama

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar