Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić sve je bliži tome da ostane MVP NBA lige, posle Ol-stara samo je nastavio da briljira i konkurenti polako i redom "skidaju kapu".

Jokić je nastavio da pomera granice, vodio je Denver do pobede nad Golden Stejtom (131:124) sa 32 poena, 15 skokova i 13 asistencija prošle noći.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi tripl-dabl je imao Jokić za manje od 24 sata, ujedno 75. karijerni, a čak 18. samo u ovoj sezoni. Više nego impresivno.

Samo tri ovakva učinka dele ga od rekorda Vilta Čemberlena, koji je rekorder kao centar u NBA ligi.

Za samo 22 minuta je Jokić već došao do tripl-dabla, kada je 20. poenu i 12. skoku dodao svoju 10. asistenciju i mnogi analitičari, TV konsultanti, bivši igrači i aktuelni rivali odaju mu priznanje.

Čak i oni koji su pokušavali da ospore učinak Jokića, sada mogu samo da naprave dubok naklon pred brojkama koje razoružavaju i razbijaju svaku diskusiju.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Šta reći kada i Stiv Ker može potpuno otvoreno da kaže da nema nikakvu dilemu, iako ga u svlačionici čeka Stef Kari, koji je silno želeo MVP priznanje, ali kaska za Somborcem.

„Igrali smo protiv aktuelnog MVP-ja koji bi trebalo opet da osvoji tu titulu. Znate, nemam pravo glasa, ali Jokić je neverovatan igrač, bio je spektakularan ove noći, napravio je sve svoje saigrače boljima. Čini igru u odbrani tako teškom, igra na tako laganom nivou i sve izgleda ‘kao podmazano’ za njega“, rekao je Ker.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Uz Stefa Karija, i Džoel Embid se nada priznanju, ali je svestan da ne može da prati svestranost srpskog centra.

„On je čudovište. Ono što je u stanju da uradi na terenu… to je stvarno ludo. Kada pogledate šta rade najbolji igrači, to su stvarno veliki momci… Da li su to Jokić, Janis… Strani momci stvarno preuzimaju primat, tu je i Luka Dončić“, rekao je Embid, i to u noći u kojoj je sa 43 poena i 14 skokova vodio Sikserse do pobede nad Čikagom.

I Kendrik Perkins, koji je nekada pokušavao da ospori dominaciju Jokića, sada ga smatra najboljim.

„Reći ću ovo – Jokić je najveštiji stranac (neamerikanac) kojeg je ova igra ikada videla, tačka. Kada pričamo o košarkaškoj svestranosti, asistencijama, kretanju, poentiranju… Ima kompletan arsenal i, između ostalog, potcenjen je denfazivac“, rekao je Perkins tokom emisije na ESPN-u.

Na ovu izjavu ostali domaćini i gosti emisije, reagovali su malo šokirano, pa je usledilo pitanje: Veštiji i od Janisa, Karima, Hakima?

„Da, da, da“, jasan je bio Perkins.

Voleli Jokića ili ne, mnogima preostaje samo da odaju priznanje i uživaju u onome što pruža, a prva sledeća prilika za majstorije je 10. marta u 4.00 po našem vremenu, kada će gostovati Sakramento Kingsima.

BONUS VIDEO Eron Gordon i Majkl Meloun o Jokićevoj igri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram