Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Gash

Denver je ubedljivo savladao Milvoki Bakse na gostovanju rezultatom 136:100, a Nikola Jokić je odigrao još jedan neverovatan meč, ovoga puta uz veliku podršku srpskih navijača.

Jokić je postigao 18 poena uz 15 asistencija što mu je bio rekord sezone, a imao je i devet skokova, a u Milvokju je njegov šou posmatrao veliki broj srpskih navijača.

Tokom pauze između dva poluvremena, nastupilo je i kultuno-umečničko društvo Šumadija koje je igralo splet srspkih kola. , pa su se srspki navikjači odlično zabavljali.

„Super utakmica za nas, šutirali smo i imali smo sjajne procente. Imali smo dosta asistencija i samo devet izgubljenih lopti. Savršena utakmica, teško nas je dobiti kada igramo ovako. Jedna od naših boljih utakmica od kako sam došao u Denver, dali smo 136 poena“, bio je oduševljen Jokić.

Jokić j epričao i o svom sjajnom odnosu sa Janisom Antetokumpom.

„Mislim da svi mi strani igrači imamo neku vrstu povezanosti. Ne znam šta je to tačno. Dolazimo iz različitih zemalja, možda je to konekcija. On i njegov brat su sjajni momci, uradili su neke fantastične stvari u Milvokiju. To je neko na koga možete da gledate kao uzora. Cenim ga. Stavlja toliko pritiska na protivnike i odvlači pažnju na sebe, otvara saigrače“.

U publici je bilo dosta navijača iz Srbije, a jedna novinarka prebrojala je da je na tribinama videla ukupno 17 zastava naše zemlje.

„Naravno, mnogo mi je značilo, zna se koliko mi podrška ljudi iz Srbije znači. Uvek je velika čast igrati ispred njih. Videti zastave, čuti naš jezik i navijanje, uvek je mnogo lepo“, rekao je Jokić.

Jokić je imao diplomatski odgovor na pitanje d ali više voli d apostiže poene, ili da asistrira.

„Moj nekadašnji trener je rekao da poeni čine jednu osobu srećnom, a da asistencija čini dve osobe srećnim. Sjajno je asistirati“, zaključak je Nikole.

BONUS VIDEO Top 5 poteza Crvene zvezde protiv Olimpijakosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare