Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

MVP i dalje veruje u prolaz Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su po treći put u seriji od Golden Stejt Voriorsa, ovoga puta bilo je 118:113.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji pojedinac na terenu bio je aktuelni MVP Nikola Jokić, koji je svom timu pomogao sa 37 poena, 18 skokova i pet asistencija. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Nagetsi stignu do prve pobede u seriji.

Na konferenciji za medije nakon meča, Jokić je imao poruku za svoje saigrače.

„Nije gotovo. Dokle god se budemo trudili kao danas sve će biti dobro. Oni su dobar tim, ali smo mi pokazali da možemo da igramo sa njima“, izjavio je Jokić.

Voriorsi su pogodili čak 18 trojki, a prednjačio je Klej Tompson sa šest pogodaka.

„Bili smo agresivni. Oni su talentovana ekipa koja pogađa svoje šuteve. Znaju da igraju zajedno. Mi smo na kraju imali lošu šutersku selekciju i nekoliko izgubljenih lopti. Oni su ubacili 18 trojki i u proseku beleže 16-17 trojki u ovoj seriji. To je njihovo oružje. Veoma ih je teško čuvati. Imaju tri, zapravo četiri sjajna poentera i ostale koji prihvataju svoju rolu. Zato su osvajali titule“.

Jokić je uzrok poraza video u izgubljenim loptama.

„Bila je interesantna utakmica. Borili smo se, bili smo dosta agresivniji nego u prethodne dve utakmice. Sjajno smo šutirali, skakali i asistirali. Imali smo ritam, ali i 17 izgubljenih lopti… Oni su bili u ovakvim situacijama i znaju kako da reše te bitne lopte i bitne minute. Ovo je još jedan nauk za nas“.

Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Chiu

Denver je proteklih sezone pravio preokrete za pamćenje u plej-of, međutim situacija je ada dosta teža. Statistika kaže da ekipe koje su u plej-ofu gubile sa 3:0 imaju skor 0/143.

„Imali smo nekoliko sjajnih povrataka. Igrali smo oslobođeno, ali ne znam zašto nismo tako igrali do sada. Oni su favoriti, tako da ne znam zašto nije bilo tako od prve utakmice. Sve je moguće“.

Najveće probleme Jokiću tokom prethodna dva meča zadao je Drejmond Grin, koji važi za jednog od „najprljavijih“ defanzivaca i ligi.

„On je sjajan igrač. Zna pokrete. Zna kako da igra kroz kontakt, agresivan je. Uradili su sjajan posao, ne samo sa njim, već kada su se svih petorica na parketu On je njihov lider u odbrani i recimo mozak u napadu. Pronalazi saigrače, postavlja blokove i naravno da ima Karija, Tompsona i Pula, ali ih on čini jedinstvenim. On je niži i njegovi su kukovi niži pa mu je lakše da me izgura“, zaključio je Jokić.

Naredni meč serije igra se u nedelju od 21.30.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram