Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Velike promene napravila je Crvena zvezda ovog leta, iz kluba je otišlo nekoliko igrača i trener Dejan Radonjić...

Jedna od uzdanica novog tima sigurno će biti Nikola Ivanović, koji je bio veoma raspoložen na predstavljanju tima za novu sezonu, a za Nova.rs je otkrio da su sada bolji.

PROČITAJTE JOŠ

“Što se ekipe tiče, smatram da smo bolji nego prošle godine kada je kvalitet u pitanju. Ima dosta novih lica i igrača koji mogu da ‘izmisle’ poene”, rekao je Ivanović za Nova.rs.

Na konstataciju da je “dobro šutirao u pripremnom periodu”, nasmejao se i šaljivo uzvratio:

„Jesam li? Je li tako? Ne znam. Teška mi je bila tranzicija na terenu. Ovo mi je prvo leto da dva meseca nisam potrčao, Ahilova tetiva me je mučila, nisam mogao ništa duže vreme. Sada imam još oko nedelju dana za trening pred početak sezone.”

Umesto Dejana Radonjića, na klupu je seo Vladimir Jovanović, ali beku Zvezde to ne smeta.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

“Sigurno da je sada drugačije, došao je Vlada, promenio se trener. Dejo je bio godinama tu, uz neke pauze, Zvezda se nekako navikla na njega. Sada su došli i novi igrači. Imamo kvalitet, treba vremena da se sve to posloži i da bude kako treba. Uz neki dobar pristup, pravi rad, ekipa može mnogo. Imamo više igrača nego prošle sezone”, rekao je Ivanović.

Poželeo je da u novoj sezoni dobro sarađuje sa novim, ali i starim saigračima.

“Moj prvi individualni cilj je da se podredim ekipi i onome što trener od mene traži. Došao je Hasan Martin, igrao sam sa njim pre nekoliko sezona u Budućnosti, vrhunski igrač, ima evroligaško iskustvo. Mitrović, Petrušev, Kuzmić je ostao, mnogo igrača, nadam se da ću sa svima dobro sarađivati.“

Crveno-beli su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica, pobedili su na pet. Prokomentarisao je i saradnju sa novi trenerom, ali i koje zadatke on traži od njega.

“Za sada mi je okej, te neke stvari koje smo pričali i teoretski i na treninzima. Dopada mi se kako sve izgleda. Potenciramo igru u tranziciji, da nađemo šuteve u prvih nekoliko sekundi. Da dođemo do lakih poena, da trčimo, imamo igrače koji mogu da igraju u tranziciji. Tražio je da budem više plejmejkerski orijentisan. Došao je Adams, koji je ruki za evropsku košarku. Stefan Marković i ja moramo da ga uvedemo u drugačiji sistem. Nismo ništa spektakularno pričali, tu su energija i agresivnost koje traži od nas.”

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nakon dugo vremena, srpska košarka će imati dva predstavnika u Evroligi, Partizan i Crvenu zvezdu.

“Kada dođe na red srpska liga, bićemo umorni jedni od drugih, biće toliko utakmica i toliko haosa. Do tada ćemo verovatno odigrati desetak mečeva. Nadam se da u Evroligi neće biti toliko frke kao u ABA ligi što je bilo”, završio je Ivanović.

Crvena zvezda će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati u subotu (20) u hali „Aleksandar Nikolić“ sa ekipom MZT Skoplje, u prvom kolu ABA lige.

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar