Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Snažni momak rodom iz Gane stigao je u Beograd iz Milana, predstavlja jedno od najvećih pojačanja srpskog i regionalnog šampiona, i želi da bude lider crveno-belih, a navijače je već oduševio

Ben Bentil je sigurno najjači košarkaš Crvene zvezde, a jedan od najjačih u istoriji. Ovaj 27-godišnjak iz Gane visok je 204cm i igra na poziciji krilnog centra (može i centra), ali deluje i zastrašujuće.

Teško da je Zvezda mogla da dovede bolje pojačanje na mestu „četvorke“, našla ga je u milanskoj Olimpiji i doneo je i veliko iskustvo igrajući prethodno za Boston, Dalas, u Kini, Šalonu, Bilbaou, Peristeriju, Panatinaikosu, Bašakšehiru…

PROČITAJTE JOŠ

Spreman je da bude uzdanica crveno-belih, da vodi novu ekipu u odbranu trofeja, a navijače je već osvojio noseći šajkaču na predstavljaju tima za predstojeću sezonu.

„Ne znam ko mi je dao kapu, nisam zapamtio, samo mi je rekao da je deo srpske tradicije. Volim kape i baš sam hteo da je nosim, svidela mi se kako je napravljena“, otkrio je Bentil za Nova.rs.

Spremio je i iznenađenje za premijeru na kojoj će Zvezda igrati u subotu (20) protiv MZT na startu ABA lige.

„Pitao sam da je zadržim i dobio sam je na poklon. Nosiću je često, mislim da ću se i zagrevati sa njom na prvoj utakmici u subotu“, uz osmeh je dodao Bentil.

Otkrio je i zašto je odabrao baš Crvenu zvezdu po odlasku iz Milana.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Ključno je bilo to što ću imati ulogu lidera. Rođeni sam pobednik i želim da pomažem ekipi da beleži uspehe. U prošloj ekipi (Olimpija Milano, p.a) bio sam samo jedan od igrača, a sada ću imati drugačiju ulogu i veliki mi je izazov da budem lider ili bar jedan od lidera ovog tima. Imam iskustvo da još napredujem, ali i da pomognem ekipi“.

Neće mu biti previše teško da se nametne s obzirom na svoju korpulentnost, „moraće“ saigrači da ga slušaju.

„Pa ja sam jedan od najfinijih igrača (smeh). Van terena sam mnogo fin, ali na parketu sam potpuno drugačiji, spreman na sve i to svi znaju. Pretvorim se u nekog drugog. Znam da imamo mnogo novih igrača, neki su prvi put na ovom nivou i u ovakvo velikom klubu. Želim da navijače osete koliko sam spreman da se borim, ja sam ratnik koji će uvek da se bori do kraja“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Priznao je da jedva čeka da zaigra u crveno-belom dresu.

„Kad god sam igrao pred navijačima Zvezde, uvek su mi zviždali jer sam bio u protivničkoj ekipi, sada ću ih konačno imati uz sebe. Uzbuđen sam što ću igrati za njih, nadam se da ću postati i jedan od njihovih ljubimaca i da će voleti da me gledaju. Znam šta je potrebno da budem skroz spreman za početak sezone“.

Dobro je upoznat i sa rivalitetom koji vlada između Zvezde i Partizana, pošto je igrao derbi u Grčkoj.

„Bio sam u Panatinaikosu kad smo igrali protiv Olimpijakosa, znam šta znači rivalstvo dva kluba u Evropi. Zaista se radujem, gledao sam preko TV, a sada ću da igram derbi, jedva čekam te utakmice i to što će se sada igrati i u Evroligi. Osetio sam to sve već u Grčkoj, bilo je totalno ludo“.

Svi su mi pomogli da se prilagodim, možda najviše Kuzmić, Lazić... Nedović je "moj", bili smo saigrači u Milanu, mnogo mi je pomogao ovde. Dok sam bio u kontaktu sa klubom, Nedović mi je rekao da dođem ako želim da napredujem i da porastem kao lider, i da je Zvezda pravo mesto za mene.

Nedović je "moj", mnogo mi je pomogao

Oduševljen je kako su ga saigrači prihvatili…

„Sve se brzo dešava, prvi utisci su fenomenalni, momci su sjajni. Imamo dosta snažnu ekipu, svi smo na istoj misiji, a to je da budemo bolji i kao ljudi, i kao igrači, i da na kraju pobeđujemo. Želim da uživam u novoj zemlji. Volim da istražujem, da upoznajem grad, kulturu mesta u kojem živim, da osetim ljubav ljudi. Želim da vidim kakve klubove imate, dobre restorane, da dovedem porodicu i prijatelje da uživaju u Beogradu“.

Bentil je ponosno rekao i šta je jedino, za sada, naučio da kaže na srpskom.

„Naučio sam samo dobru reč, to je „hvala“, majka me je naučila da iskažem zahvalnost uvek, zato je to bila prva reč na srpskom koju sam želeo da naučim“.

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar