Foto: Profimedia

Evroliga je izbacila kalendar za novu sezonu i podigla usijanje na najviši nivo, iako smo mesecima daleko do početka takmičenja.

Sezona koja se isčekuje kao malo koja u poslednje vreme privukla je veliku pažnju već u samoj uvertiri kada su širom Evrope krenule da odjekuju transfer bombe.

PROČITAJTE JOŠ:

Brojna zvučna imena promenila su sredinu, a povratak u Evroligu Partizana i Virtusa, timova sa ozbiljnom tradicijom donela su dodatne tektonske promene.

To je povuklo i značajan broj odličnih igrača koji su prethodne godine igrali u Evrokupu da se zaigraju Evroligu, a tu je i povratak zvučnih imena iz NBA.

Šampion Evrope Efes za sada miruje i bavi se trenutnim rosterom jer je i dalje otvoreno pitanje odlaska Vasilija Micića, ali je zato Real Madrid povukao prvi veliki potez i doveo Džanana Musu.

Veliki NBA potencijal će tako debitovati na najvećoj evropskoj sceni, a posle problema sa povredama je prošle sezone pokazao svoj raskošan potencijal.

Barselona je na moćan sastav iz prethodne sezone dovela povratnika u Evroligu Tomaša Satoranskog, dok su prekaljene zvezde u vidu Jana Veselog i Nikole Kalinića tu da donesu kvalitet i karakter koji je Šarunas Jasikevičijus tražio i prošle godine. Na sve to je doveden i sjajni centar Albe Oskar de Silva, pa j e Barselona već sada glavni favorit za titulu.

Nikola Kalinić, Zek Ledej
Nikola Kalinić, Zek Ledej; Foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Olimpijakos je doveo prekaljenog NBA veterana Ajzeu Kanana koji posle dobrih partija u Rusiji dolazi u pretendenta na fajnal-for.

Zato je Armani rešio da ovoga puta ne propusti završnicu i predvođen Mesinom doveo ozbiljna pojačanja u vidu Bilija Berona i Brendona Dejvisa, a pred potpisom je povratniku Evroligu sjajni Kevin Pengos.

U vrh želi i Makabi koji je doveo plejadu vrhunskih igrača kao što su Lorenco Braun, Darun Hilijard, Džoš Nibo i Aleks Pojtres uz još nekoliko imena koja su garancija dubine rostera „Ponosa Izraela“.

FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Monako je zadržao svoju glavnu zvezdu Majka Džejmsa, a ako budu uspeli da igraju kao u završnici prošle sezone, francuski tim bi ponovo mogao da napravi rusvaj.

Panatinaikos želi nazad u vrh, a prvi korak je bio dolazak Dejana Radonjića. Crnogorski stručnjak je odmah krenuo da sklapa kockice dovođenjem svog omiljenog igrača Nejta Voltersa i sjajnog Marijuša Grigonisa.

U ambiciozan projekat se upustio i Asvel dovođenjem superstara Nanda De Koloa, dok je Virtus svoj povratak u elitno takmičenje dočekao spremajući drim tim pošto će po svemu sudeći zadržati Toka Šengeliju, a za sada su stigli i Džordan Miki i Ismael Beko.

Nando de Kolo
Nando de Kolo; Foto: EPA-EFE/L. Rico

Da će Evroliga biti jača nego ikad svedoče i pojačanje Crvene zvezde i Partizana.

Povratkom crno-belih u Evroligu Zvezda je odlučila da razbije kasu kako bi isparirala i do sada dovela Hasana Martina koja iza sebe ima fajnal for, jednog od najboljih evropskih skorera Nemanju Nedovića, veterana Džona Holanda posle sjajne sezone u Bursi i Dalibora Ilića koji je pri tom i dugoročni projekat.

U crveno-belom taboru su najavili napad na mesto u plej-ofu, pa treba očekivati i nova pojačanja.

Nemanja Nedović Foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partizan poput Virtusa želi da se u Evroligu vrate u velikom stilu.

Dolasci superstarova Džejmsa Nanelija i Dantea Egzuma odjeknuli su kao bombe u čitavoj Evropi, pa se u vezu sa Prtizanom dovode samo superstarovi.

Danilo Anđušić Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vatrenu moć je dodatno pojačao Danilo Anđušić, a najavljeno je i najveće pojačanje u narednih pet dana.

Kada se na to doda i činjenica da je najtrofejniji trener ikada Željko Obradović na klupi ni ne čudi što se već sada govori o plej-ofu, a stidljivo i o fajnal-foru.

Foto: EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

BONUS VIDEO: Srbija od plus 10 do šokantnog poraza od Belgije u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar