Nebojša Čović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nebojša Čović za Nova.rs otvoreno o svemu - odlasku iz Crvene zvezde, pojačanjima, Dejanu Radonjiću, igranju u Areni, derbiju u Evroligi, "skakavcima", "kamencima"...

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi kompletno renovirana, od stručnog štaba do igračkog kadra. Neće više biti Dejana Radonjića na klupi, njegovo mesto zauzeo je Vlada Jovanović sa svojim saradnicima, a na parketu će biti neki novi igrači.

Srpskog i regionalnog šampiona su već pojačali Dalibor Ilić, Džon Holand, Hasan Martin i Nemanja Nedović, a otišli su Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters i Majk Cirbes.

PROČITAJTE JOŠ

O velikim promenama na Malom Kalemegdanu je za Nova.rs govorio predsednik kluba Nebojša Čović, ali i o svemu još što se dešava u taboru crveno-belih.

Trenutno su u centru pažnja pojačanja i to što je Zvezda došla u situaciju da dovodi nikad zvučnija imena evropske košarke koja predvodi srpski reprezentativac Nedović.

I tu nije kraj, jer se priča da bi mogli da dođu i dvostruki uzastopni evropski šampion sa Efesom, Kris Singlton, Šabaz Nejpir, Bojan Dubljević, Zoran Nikolić, ali i mnogi drugi…

„Provocirate me da kažem imena, a to ne mogu i neću da licitiram. Radi se na oko 15 igrača, skautiraju se, gledaju, od kojih treba da dođe četiri ili pet. Ukupno gledano, trebalo bi da bude više domaćih nego stranih. Neću da najavljujem iznenađenja, ali biće to sve dobri i kvalitetni igrači“, kaže Čović za Nova.rs.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ističe i da ne očekuje odlaske igrača i da već imaju spreman tim za ostvarenje ciljeva.

„Pokriveni smo na svim mestima, ali hoćemo da dovedemo još pojačanja na određenim pozicijama. Sve to treba uklopiti u hemiju, jer košarku igra tim i tako se komponuje ekipa. Važno je da napravimo nešto po čemu je Zvezda vrlo prepoznatljiva, a to je dobar timski duh i jako dobru hemiju“, dodaje Čović.

Otvoreno je pričao o svom odlasku iz Crvene zvezde, Dejanu Radonjiću i rastanku, pojačanjima i budžetu, ulogama Branka Lazića i Marka Simonovića, igranju u „Beogradskoj areni“ ili „Pioniru“, večitom derbiju u Evroligi, „skakavcima“, „kamencima“…

Sve to bićete u prilici da čitate, ali i gledate u velikom intervjuu u nedelju.

BONUS VIDEO Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare