Dragana Stanković, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić; Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkašica Srbije Nevena Jovanović kaže da je optimistična pred novu reprezentativnu akciju i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

PROČITAJTE

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađnom sastavu, a prvi duel u kvalifikacijama za naredno EP počinju gostovanjem Hrvatskoj u nedelju od 18 sati u Zaboku.

„Počinje neka nova priča, s obzirom na to da većinu stola za ručkom zauzimaju mlađe generacije, što je sigurno dobro za budućnost srpske košarke. Sigurno da nije lako, svaki početak je težak na svoj način, drago mi je da su se ove devojke brzo uklopile u Marinin sistem i da znaju da ona najviše ceni trening i konstantni fokus. Kroz ovu jednu utakmicu i sedam dana koliko smo imali, da prikažemo ono što smo uspeli da naučimo“, rekla je Jovanović Tanjugu.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi E pored Hrvatske za rivala ima još Bugrasku, ali bez obzira što su izabranice Marine Maljković favorit u grupi, bek srpskog tima poziva na oprez.

„Ne znam koliko ljudi prate žensku košarku, ali smo već juče videli da jedna Francuska izgubila od Ukrajine, Bosna dobila Belgija, Slovenija koja je jaka godinama unazad je izgubila na svom terenu. Sve je moguće. Sve je to plod smene generacija u svim reprezentacijama. Stvarno moramo da budemo oprezni. Možda su na papiru oni slabiji od nas. Ali sve dok se ne izađe na teren, može da bude i drugačije. Tako da ja se nadam da smo i obazrivi, spremni i znamo šta te utakmice nose“, zaključila je Jovanović.

Srbija novu etapu u borbi za nastup na velikim takmičenjima počinje bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

„Imamo osećaj kao da će one propustiti ovaj prozor i da će se pojaviti na sledećem okupljanju. Jeste čudno, tolike godine smo provele zajedno, ali one su izabrale taj put, a mi ostali koji smo tu treba da pokušamo da uradimo sve ono što smo radili prethodnih godina“.

Igračica mađarskog Šoprona kaže da će se Tina Krajišnik odlično snaći na poziciji kapitena.

„Mislim da će da se snađe, za sada joj ide dobro. Tina je jedna odgovorna devojka, zato joj je i pripala ta uloga. Nadam se da ćemo mi ostali svojim ponašanjem da joj pomognemo da nema mnogo posla kao kapiten“, zaključila je Jovanović.

BONUS VIDEO Spektakularno navijanje na utakmic Crvene zvezde i Asvela

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar